7 автоаксесуарів, від яких віє духом 90-х

18 березня 2020

Автомобілісти в усі часи намагалися якось покращити свій транспортний засіб і виділити його із загального потоку машин. У сучасному світі вдосконалити авто можна хіба що за допомогою програмного забезпечення або додаткових функцій, а ось років 25 тому водії придумували більш оригінальні способи. Ми зібрали 7 автомобільних аксесуарів, які повернуть вас у середину 90-х.

1. Межею мрій будь-якого автомобіліста чверть століття тому була автомагнітола. З огляду на рівень злочинності тих часів, автомобілісти забирали такий аксесуар із собою. Саме тому знімна магнітола - це не тільки модно, а й практично.

Знімна автомобільна магнітола фото

2. Система кондиціонування в автомобілях 1990-х років - рідкість. Але водії знайшли спосіб, як врятуватися в жаркому салоні - прикріпити на торпеду вентилятор.

3. Обмотка керма зараз викликає змішані почуття. Хоча насправді такий апгрейд має суто практичний характер. Обмотка була необхідна, щоб руки водія не потіли і не зісковзували з рульового колеса. Робили такий аксесуар з усіх доступних матеріалів - від ізоляційної стрічки до штучного хутра.

Обмотка керма в радянських автомобілях фото

4. Автомобілісти 90-х років намагалися всіма можливими способами покращити інтер'єр. Серед найпростіших і доступних варіантів - придбати чохли на сидіння. Таке стильне рішення також показувало статус і заможність власника машини.

5. Величезні панорамні дзеркала заднього виду - ще один показник крутості водія з 90-х. Пізніше в них навіть вставляли компаси, термометри та електронні годинники. Такі доповнення робили дзеркало абсолютно безглуздим і непрактичним, але кого це хвилює, коли справа стосується моди і стилю?

6. Собачка, що качає головою, займала почесне місце на приладовій панелі. Причому деякі водії ставили під лобове скло відразу кілька таких іграшок. Варто відзначити, що це виглядає круто і забавно навіть в даний час!

Іграшка собачка, що качає головою на приладовій панелі в авто фото

7. Ви ймовірно помічали підозрілі маленькі смужки, що звисають ззаду автомобіля. Цей нехитрий аксесуар заземляє зайву напругу, і таким чином виконує роль антистатика. 
 
Цікаво, що деякі з перерахованих аксесуарів водії використовують до сих пір. Можливо, ці дизайнерські рішення з 90-х просто не мають альтернатив у сучасному світі.

Теги:
тюнинг
Попередня стаття 3 речі в авто, від яких саме час позбутися
3 речі в авто, від яких саме час позбутися
Як залити моторне мастило, якщо немає воронки?
Наступна стаття Як залити моторне мастило, якщо немає воронки?

Популярні новини