7 двигунів-довгожителів, здатних на пробіг 500 000 км

21 серпня 2020

Раніше тривалість експлуатації автомобіля визначала якість кузова. Капот, двері та днище ржавіли, хоч двигун залишався в робочому стані. Сьогодні пробіг залежить від двигуна. Ось список з 7 надійних силових агрегатів, які проїдуть мінімум 500 000 кілометрів без капремонту. 

K4M та F4R від Renault 

Двигун Renault K4M

K4M та F4R - конструктивно подібні агрегати французського бренда. Перший двіжок має об’єм 1,6 літра та потужність 105 “коней”, другий - 2 літри та 135-143 л.с. Обидва мотора мають просту конструкцію, чавунний блок циліндрів, низький ступінь стиснення і клапанні компенсатори. Такий набір забезпечить мінімум півмільйонний пробіг при дотриманні заводських рекомендацій. 

G4FA та G4FC від Hyundai/Kia 

Двигун G4FA Hyundai/Kia

Двигуни G4FA та G4FC - представники покоління Gamma, яке замінило в 2006 старі двіжки Alpha. Корейський автовиробник створив скромні, але надійні силові агрегати. Мотори об’ємом 1,4 та 1,6 літрів видають від 111 до 123 к.с. Обидва двигуни мають атмосферну начинку з трохи вищим ступенем стиснення, ніж у інших представників сімейства. Це не впливає на навантаження, так як G4FA та G4FC встановлюються на Accent, Rio, i20 та інші легкі моделі. 

B15D2 від Chevrolet 

Двигун Chevrolet B15D2

Двигун B15D2 від Chevrolet відрізняється непростою історію, але простою експлуатацією. Концепт силової установки розробила Suzuki і продала ліцензію Daewoo. Пізніше корейська компанія збанкрутувала та була поглинута концерном GM. Так двигун потрапив до Chevrolet, який випустив вже третє покоління B15D2. Півторалітровим двигуном комплектується Chevrolet Aveo та Cobalt. 

BSE от Volkswagen 

Двигун BSE Volkswagen 

BSE - атмосферний двигун MPI має об’єм 1,6 літра. Багато автомобілістів вважає, що це останній мотор з серйозним ресурсом від німецького концерна. Силовий агрегат пройшов всі стадії “еволюції” і став дійсно надійним. Двигун має всього 105 к.с, але при відповідному догляді зданий на півмвльйонний пробіг. Силовою установкою комплектується Polo, Golf V і VI, Jetta, Passat B6, Skoda Octavia 2. 

R20DA від Honda

Двигун R20DA Honda

Японські двигуни вважаються швидкісними. Але в їх лінійці присутній простий та надійний агрегат R20DA. Двохлітрова силова установка під капотом CR-V, Accord і Civic.

2AR-FE від Toyota

Двигун 2AR-FE Toyota

Японский автовиробник відрізняється багатою лінійкою невеликих атмосферних двигунів з серйозним ресурсом. Але є агрегати, які здатні вразити об’ємом та пробігом. Це 2AR-FE на 2,5 літри. Таким агрегатом комплектуються RAV4, Camry, Highlander і Lexus ES. 

TU5JP4 від Peugeot

Двигун TU5JP4 Peugeot

TU5JP4, він же NFU, з робочим об'ємом 1,6л, з чавунним блоком циліндрів, клапанними компенсаторами і ремнем газорозподільного механізму. Двигун видає 90-105 “коней”. Молодші версії агрегата мають спеціальну систему контролю фаз газорозподілу. Мотор встановлений на моделі 207, 306, 307, 408, 1007, Partner.

Який двигун в цей список додали б ви? 

 

Попередня стаття 5 лайфхаків, які збережуть батарею електромобіля
5 лайфхаків, які збережуть батарею електромобіля
Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми
Наступна стаття Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми

Популярні новини