Audi A6 третього покоління: проблеми та нюанси володіння

25 серпня 2022

Типові проблеми Ауді А6 третього покоління

Audi A6 вдається поєднувати вишуканість та спортивний характер. Модель третього покоління (2004-2011 роки) відома під заводським індексом С6 користується популярністю на автобазарі. Однак першим екземплярам Audi А6 цієї генерації майже 18 років. І це привід поговорити про типові несправності. 

1. Нагар на впускному клапані

Накопичення вуглецю на впускних клапанах характерне для двигунів з безпосереднім впорскуванням і може призвести до пропусків запалювання, нерівномірного холостого ходу, зниження продуктивності. Найкращий спосіб уникнути такої ситуації – міняти масло частіше, ніж рекомендується (8 000 км). Водночас, багато водіїв можуть не помічати проблему, поки не засвітиться індикатор перевірки двигуна. Після цього зазвичай слідує дорогий ремонт для очищення всіх клапанів і повторної збірки верхньої частини двигуна.

2. Несправність варіатора Multitronic

Проблеми Ауді А6 з коробкою автомат

На передньопривідних моделях Audi А6 2004-2011 років встановлена ​​безступінчаста трансмісія (CVT). Вона може засмучувати власника поломками. Знову ж таки, найкращий спосіб уникнути неприємностей - міняти масло кожні 80 000 км пробігу.

3. Натягувачі ланцюга приводу ГРМ

Двигуни V6 та V8 забезпечують Ауді А6 достатню потужність та спортивний характер. Але ігнорування найменших шумів та неполадок мотора призводить до серйозного ремонту. І ось чому: двигуни мають подвійні верхні розподільні вали і чотири клапани на циліндр зі складною системою ланцюгів для синхронізації. Ці ланцюги оснащені пластиковими напрямними та гідравлічними поршнями, які утримують їх у натягнутому стані. Згодом вони виходять з ладу. Тому звертайте особливу увагу на роботу двигуна під час огляду А6 на авторинку. 

4. “Зависання” мультимедійної системи

Мультимедійний інтерфейс MMI на деяких пристроях Audi раптово перестає працювати або починає зависати на певних процесах. Часто це спричинено пошкодженням водою електронних компонентів. Уважно перевіряйте історію конкретної машини, тому що проблеми із модулем MMI можуть бути наслідками затоплення.

5. “Заїдання” замка багажника

Часті несправності Ауді А6 2004-2011 років

Власники A6 C6 часто стикаються із проблемою з замком багажника, особливо в холодну погоду. Виправити ситуацію можна заміною механізму. Якщо ви дивитеся машину в холодну пору року, обов'язково відкрийте та закрийте багажник. Ремонт не буде складним, але може зіпсувати враження на початку володіння.

В цілому Audi A6 C6 має репутацію надійного автомобіля. Це підтверджують відгуки про Audi А6 2004-2011 років випуску, зібрані з усього інтернету.

Попередня стаття 5 найпродуктивніших електромобілів 2022 року
5 найпродуктивніших електромобілів 2022 року
Навіщо електромобілям великі решітки радіатора? Секрет розкрито
Наступна стаття Навіщо електромобілям великі решітки радіатора? Секрет розкрито

Популярні новини