Автомайстри розповіли нюанси відновлення пригнаної Tesla

5 вересня 2019

Для початку з'ясуємо найголовніший і хвилююче питання - чи вигідно?

Ціна недорогого електрокара може бути на рівні дорогих автомобілів класу Premium цієї марки. Сума, витрачена на пригін і реставрацію битої Tesla Model 3 з США в Україну, може відповідати ціні більш дорогих електрокарів Tesla.

Детально про це можна подивитися на відео нижче, де сказано, що вартість комплектуючих авто Model 3 вище, ніж для преміальних моделей марки.

На американському аукціоні ціна битою Model 3 - 17 000-20 000 доларів, а її ремонт буде коштувати таких же грошей. В результаті вартість автомобіля в Україні буде дорівнювати 35000-40000 доларів. За таку суму з кращою комплектацією і великими розмірами можна придбати модель Tesla Model S, або ж піти на авантюру і зібрати Tesla під себе.Відновлення Tesla в майстерні України

Дивіться також каталоги:

Особливості відновлення розбитої Tesla

Якщо купувати машину на електронних торгах, то досвідчені автолюбителі з фотографій можуть оцінити стан автомобіля, розрахувати приблизну суму за майбутній ремонт. В основному придбання електромобіля нічим не відрізняється від покупки будь-якої іншої машини. Правда, у старої Тесли є свої нюанси. Про них трохи розповімо.

Почнемо з того, що у даного авто неможливо "скрутити" пробіг - при спробі це зробити машина може повністю перестати функціонувати. Безумовно, така особливість не може не радувати покупця.

Пробіг в електромобілях Tesla неможливо скрутитиБатарея електрокара захищена міцним алюмінієвим корпусом, тому при ДТП майже завжди залишається цілою. Звичайно, бувають випадки, коли трапляються Тесла з пошкодженою батареєю, але навіть при такому розкладі повністю замінювати її немає необхідності. У таких випадках її потрібно розібрати і поміняти несправні модулі та елементів. Ще один нюанс - при заміні будь-якого блоку необхідна прошивка "мізків", без цього машина буде видавати помилку і перестане працювати.

Зверніть увагу, є поломки, з якими краще не брати авто. Серед таких - панорамний дах. Пошкодження переднього сегмента цієї комплектуючої порушує всю геометрію кузова. Також не потрібно купувати обгорілу Tesla. Якщо машина була під водою або в воді, то її можна відновити, але ремонтних робіт буде більш ніж достатньо. У таких автомобілях змінюється майже все, крім мотора з редуктором і батареї. Так як батарея водонепроникна, вся електроніка і блоки пошкоджуються, але головні агрегати залишаються неушкодженими. Після заміни блоків і чищення контактів машина готова до використання.

Абсолютно точно оцінити стан автомобіля тільки по фотографіях вкрай складно. Орієнтовна картинка видно, але є ще приховані дефекти. Наприклад, битий бампер - не обов'язково означає тільки його заміну. Насправді за ним стоїть багато складних механізмів, які можуть виявитися несправними, наприклад, датчики системи автопілота.

У випадку з Model 3 часто виникають труднощі з відновленням ключа - встановити інший дуже складно. Крім того, в разі спрацювання подушок безпеки оббивка практично завжди залишається цілої, але лобове скло має істотні пошкодження.

Ще однією важливою особливістю є зарядний пристрій. Тут мова йде про американські і європейські авто. Основна відмінність між ними - порт зарядки. Станція зарядки для електромобілів Tesla

Європейські автомобілі заряджаються по 3 фазам, американські - по 1. Це впливає на швидкість зарядки - відповідно європейські Tesla заряджаються в 3 рази швидше. "Американці" отримують заряд від 30 до 40 км за одну годину від розетки 380 Вт, а "європейці" - 70-100 км. Правда, від розетки 220 Вт "американці" заряджаються в рази швидше. Також американські Tesla не зможуть "заправитися" на європейських станціях зарядки електромобілів через різні видів роз'ємів. У таких випадках використовується Tesla Chademo Adapter, але часу на зарядку знадобиться більше.

Будь-який "американець" може стати "європейцем". Існує така послуга, яка включає заміну проводів, порту і перепрошивку "мізків". Таким чином відбувається активація на європейський "суперчарджер".

До того ж американські Тесла мають свою навігацію, яка показує місце розташування і карту, але не рахує залишок пробігу і батареї, не прокладає маршрут - все це теж можна організувати і перепрошити.

Перепрошивка навігації на електромобілях TeslaІснує думка, що купуючи аварійну Тесла, водій не може отримувати оновлення для авто. Але це не так. Для цього необхідно після всіх ремонтних робіт на станції техобслуговування поставити автомобіль на облік, а копію технічного паспорта відправити на завод. На машину заведеться аккаунт, і новий господар буде отримувати оновлення.

За словами автомеханіків, часто клієнти хочуть удосконалити куплені автомобілі і найпопулярніший спосіб - збільшити ємність батареї. Тобто клієнти приганяють авто з маленькою батареєю і переробляють, наприклад, з 60 кВт*год - на 85 кВт*год, з 75 - на 90 кВт на годину. Після розрізання корпусу йде заміна ПО і додавання елементів. Вартість такої роботи 3 000 доларів. Неможливо ємність батареї збільшити до 100 кВт на годину - вона має іншу конструкцію. Всі ці "апгрейди" можуть суттєво підняти ціну на автомобіль у разі його перепродажу.

 

Попередня стаття Nissan готовий представити свій новий кросовер Juke 2020
Nissan готовий представити свій новий кросовер Juke 2020
В Україні почнуть зважувати авто просто під час руху
Наступна стаття В Україні почнуть зважувати авто просто під час руху

Популярні новини