BMW 3-серії 2004-2011: проблеми спортивного люксу

12 жовтня 2022

Небагато машин можуть зрівнятися за стилем і відчуттями від водіння з BMW 3-ї серії. Це невеликий спортивний автомобіль із потужним двигуном на класичній задньопривідній платформі. П'яте покоління 3-ї серії (2004-2011 роки) випускали у вигляді седана (E90), універсала (E92), купе (E92) або кабріолету (E93). У каталозі Automoto.ua ви знайдете всі специфікації моделі. Всього - понад 800 оголошень про продаж БМВ 3 серії п'ятого покоління. Але до чого потрібно бути готовим покупцям спортивного преміального авто?

Проблеми вживаних БМВ 3 серії

1. Проблеми з блокуванням керма

Електронне блокування кермового управління є однією із проблем BMW 3-серії моделей 2006-2007 років. Спочатку може спалахнути сигнальна лампа блокування рульового керування, яка згодом самостійно згасне, а кермо розблокується. У ряді випадків механізм блокування може повністю вийти з ладу, що призведе до неможливості запуску автомобіля. Вирішити проблему допоможе або перепрограмування, або заміна кермової колонки.

2. Цокання в двигуні

Несправні штовхачі гідравлічних клапанів з боку випуску можуть викликати звук цокання після прогріву двигуна в моделях 3 серії з двигуном N52. Багато власників повідомляють, що дивний звук зникає після довгої поїздки шосе або переходу на інший тип моторного масла. Вирішенням проблеми може бути заміна витяжних підйомників труби або головки блоку циліндрів. Все це дорогі роботи.

3. Перегрів двигуна

BMW 3-ї серії може спостерігати перегрів вентилятора радіатора, який довгий час працює на високій швидкості, і відмову електричного водяного насоса. Усунути проблему слід якнайшвидше, тому що перегрів може викликати більше несправностей двигуна в майбутньому. Зазвичай разом із водяним насосом рекомендується змінювати термостат.

Головні проблеми двигуна БМВ 3 серії 

4. Витік мастила

Витік мастила BMW 3-ї серії трапляються дуже часто. Одним з головних винуватців проблеми є прокладка кришки клапана та прокладка корпусу масляного фільтра. Хоча піддон коробки і сполучна муфта також можуть протікати.

4. Пропуски запалювання

Несправна катушка запалювання може призвести до пропуску запалювання та нерівної роботи будь-якого двигуна BMW 3-ї серії. Швидше за все, причиною є котушка запалювання. Однак, якщо ви тільки придбали авто з пробігом, замініть і свічки запалювання.

5. Відмова ПНВТ

Власники BMW 3 серії з двигуном N54 можуть зіткнутися з несправним паливним насосом високого тиску. Симптоми включають довгий запуск, зниження потужності та появу індикатора Service Engine Soon.

Типові поломки БМВ 3 серії п'ятого покоління

6. Скрип під час роботи пічки

Несправний двигун вентилятора обігрівача салону може видавати скрип. У деяких випадках достатньо змастити підшипники двигуна, але часто краще замінити двигун вентилятора обігрівача.

Який висновок? Обов'язково читайте реальні відгуки про BMW 3 серії п'ятого покоління перед покупкою. Це допоможе визначитися з комплектацією та дізнатися про типові несправності кожної конкретної специфікації. 

В цілому, BMW 3-ї серії 2004-2011 років має переваги та недоліки.

Плюси: стиль, відмінна керованість, комфортна поїздка, потужний двигун, багатий інтер'єр, різноманітність доступних модифікацій, широкі можливості для тюнінгу, покращення та персоналізації.

Мінуси: бензин преміум-класу, дороге обслуговування, потенційно дорогі проблеми, тісний внутрішній простір, шини Run-Flat, відсутність запасного колеса.
 

Попередня стаття 6 неочевидних ознак проблем з амортизаторами
6 неочевидних ознак проблем з амортизаторами
Помилки, які автомобілісти роблять взимку
Наступна стаття Помилки, які автомобілісти роблять взимку

Популярні новини