Велика різниця: чому у трактора колеса різного розміру?

28 серпня 2021

Трактор - справжній всюдихід, який дасть фору будь-якому позашляховику. Але чому у нього така дивна конструкція з колесами різного діаметру? Якщо у вас хоч раз виникало це запитання, ось вам відповідь. 

Чому у трактора колесі різного розміру

Великі задні і маленькі передні колеса - це секрет успіху трактора. Величезні шини на ведучій осі легко справляються з брудом, землею і снігом. Завдяки збільшеній плямі контакту трактор впевнено їде будь-якою дорогою і бездоріжжям. 

Великі шини створюють менший тиск на поверхню, а це важливо для прямих завдань техніки - обробки полів. Величезний діаметр колеса дозволяє збільшити дорожній просвіт. Це покращує прохідність техніки і допомагає акуратно проїжджати над рослинами.

Маленькі передні колеса забезпечують маневреність трактора. Невеликі діаметр і вага полегшують керованість на м'якій землі, піску або болоті. А ще таке конструктивне рішення покращує оглядовість трактористу. 

А якщо зробити колеса трактора однакового розміру? Машина стане неефективною. Маленькі колеса не дозволять проїхати по полю після дощу, не кажучи про більш складні завдання. З чотирма колесами однаково великого діаметра трактор стане технікою з гігантским радіусом розвороту, якою дуже складно управляти. 

Попередня стаття Переваги автомобілів БМВ
Переваги автомобілів БМВ
5 найкрутіших позашляховиків, про які ви ніколи не чули
Наступна стаття 5 найкрутіших позашляховиків, про які ви ніколи не чули

Популярні новини