Hyundai Sonata отримає “сонячний дах”

21 серпня 2019

Сонячні панелі легко забезпечують електричною енергією цілі будинки, чому б не використати їх для автомобілів? Компанія Hyundai провела такий експеримент і випустила нову гібридну машину - Hyundai Sonata з сонячними панелями на даху. Це має сенс, адже ємність акумулятору таких гібридів значно менша, ніж повністю електричних автомобілів. Зі слів Hyundai, ці панелі можуть підзаряджати акумуляторний блок транспортного засобу на додаткові 30-60% в день. Очікують, що заряджаючи “сонячний дах” щоденно по 6 годин, запас ходу автомобіля збільшиться на 1300 км у рік. Hyundai також стверджує, що дах з сонячними батареями здатний віддавати енергію незалежно від того, рухається машина, чи стоїть на місці.
Додати в автомобіль сонячні елементи живлення - ідея не нова, адже така енергія активно використовується у всьому світі. Наприклад, штекерний гібрид Karma Revero вже доступний з сонячними панелями на даху, а Toyota навіть покрила ними капот однієї із своїх моделей. В такому положенні батареї поглинають і використовують максимальну кількість енергії сонця. 

Hyundai Sonata з дахом із сонячних панелей

Підзаряджати авто сонячною енергією - це дійсно хороша ідея. Звісно, існують свої нюанси: панелі дорогі і додають зайву вагу автомобілю. Незрозуміло, наскільки ефективні ці витрати в реальності. До того ж, така модифікація ускладнює конструкцію транспортного засобу - батареї повинні бути розміщені таким чином, щоб поглинати якомога більше енергії, а це не завжди можливо в сучасних умовах.
Новинку вже представили на американському ринку. Інноваційний автомобіль створений на основі моделі Sonata останнього покоління, яка має дорожчий дизайн, ніж її попередники. Обидві версії, гібридна і не гібридна, також укомплектовані “цифровим ключем”, який дозволяє водіям встановлювати смартфон на традиційне місце для ключа запалювання. Гібридна модель укомплектована 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з електричною підтримкою, і навіть не гібридна версія отримає нову технологію мотору, щоб збільшити пробіг.

Теги:
Hyundai
Попередня стаття Чи потрібні документи на керування мопедом / скутером?
Чи потрібні документи на керування мопедом / скутером?
Автомобільні шини “навчилися” виробляти електроенергію
Наступна стаття Автомобільні шини “навчилися” виробляти електроенергію

Популярні новини