Mazda 3 останнього покоління з двигуном SkyActiv-X стане справжньою інновацією

23 липня 2019

Останнє технічне досягнення Mazda - бензиновий двигун SkyActiv-X, який схожий за економічністю і екологічністю до дизельного. На днях, під час прес-конференції, компанія поділилась деякими технічними характеристиками очікуваної моделі. Отже, турбо-двигун Mazda 3 запрацює на 24-вольтовій системі Mazda M Hybrid, серед особливостей якої акумулювати енергію при уповільненні авто, щоб згодом віддати її з метою забезпечення більшої потужності при низьких оборотах крутного моменту. Mazda 3 стане першою моделлю, яка буде укомплектована цим інноваційним мотором. 

Компанія також підтвердила наміри представити двигун SkyActiv-X на європейському і американському ринках. Японець буде доступний в кузові седан або хетчбек і з автоматизованою або механічною шестиступінчатою коробкою передач на вибір. Для американських покупців Mazda модифікує двигун SkyActiv-X: в Сполучених Штатах буде доступна версія з геометричною ступінню стиску 15:1, що забезпечить нормальне функціонування з їхнім низькооктановим бензином. 

Раніше представники компанії Mazda Slovakia випадково оприлюднили характеристики інноваційного мотору на офіційному сайті, але незабаром прибрали цю інформацію. Журналістам все ж вдалося зафіксувати деякі цікаві дані. В циклах WLTP (всесвітня гармонізована методика випробувань для легкових автомобілів) були отримані слідуючі значення: мотор виробляє 180 кінських сил і 224 Нм крутного моменту при робочому об’ємі 2 літри. 

Найприємнішим є те, що крім емблеми SkyActiv-X і великих вихлопних насадок, екстер’єр Mazda 3 нового покоління не буде відрізнятись від попередніх моделей.

Як ви вважаєте, чи стане цей двигун популярним в нашому регіоні? Очікуємо ваших коментарів! 

 
Теги:
Mazda 3
Попередня стаття Виробництво Chevrolet Camaro сьомого покоління залишається в силі
Виробництво Chevrolet Camaro сьомого покоління залишається в силі
Які автовласники отримають пільги від нового парламенту?
Наступна стаття Які автовласники отримають пільги від нового парламенту?

Популярні новини