Mazda6 II покоління: типові проблеми

15 червня 2022

Вибрати на автобазарі Мазда6 другого покоління

Mazda6 кілька разів отримувала звання “Найкрасивіший автомобіль Європи”. Але стиль – не єдина перевага моделі. "Шоста" Мазда підкорює своїм драйвом та спортивним характером. Та ще й виглядає дорожче, ніж коштує! Але чи все так чудово із цим авто? Сьогодні знайдемо головні недоліки Mazda6 другого покоління (2007-2012 роки випуску).

Кузов: якісний антикор і слабке ЛКП

Типові поломки Мазда6 другого покоління

Мазда6 не страждає тотальною іржею. Та на жаль, лакофарбове покриття поступається антикорозійній обробці в якості. Подряпини з'являються швидко.

Модель представлена ​​в кузовах седан, хетчбек та універсал. Найбільше оголошень про продаж Мазда6 седан.

Салон: стильно, але галасливо

Вибрати комплектацію Мазда6 з пробігом на Automoto.ua

Інтер'єр Мазда6 другої генерації виглядає стильно. Навіть через 10 років після випуску. До того ж салон радує якісними матеріалами та припасуванням деталей. Зазвичай немає скрипів і "цвіркунів". 

Натомість є скарги на звукоізоляцію. Часто у відгуках про Мазда6 2007-2012 років випуску зустрічаються нарікання на слабку шумоізоляцію. Але є 1 хороша новина: продавці багатьох екземплярів на авторинку вже позбулися цієї проблеми додатковою "шумкою".

Салон просторий. Майте на увазі, що у післярестайлингових американських версій (вони теж є на авторинку) кузов довший, ніж ж європейських модифікацій.  

Двигун та трансмісія: багатий вибір

Проблеми двигуна Мазда6 другого покоління

Лінійка двигунів Мазда6 другого покоління радує асортиментом. Оскільки машини для українського, європейського та американського ринку мали різну комплектацію, на автобазарі можна знайти різні варіанти силових агрегатів. 
Загалом двигуни не відрізняються критичними проблемами. Багато "дитячих" хвороб усунуто, все-таки вже друге покоління. І все-таки деякі нюанси є:

  • у двигуна об'ємом 2,0 літра вимагають уваги котушки запалювання та датчики кисню. Також він "з апетитом" споживає мастило;
  • "маслоїдством" страждає і більший 2,5-літровий мотор. Якщо ви вибираєте таку комплектацію, приготуйтеся постійно стежити за рівнем мастила;
  • всі двигуни Mazda3 вимагають контролю температури, так як схильні до перегріву.

На автобазарі більшість Mazda6 з механічною коробкою передач. Це або 5- або 6-швидкісні трансмісії. Перші не страждають на хронічні проблеми, а ось шестиступки можуть засмутити синхронізаторами. 

Mazda6 з АКПП має переважно позитивні відгуки.

Незважаючи на відсутність серйозних типових проблем моделі, не ігноруйте діагностику конкретної машини.

Попередня стаття Чи справді в спеку в бак вміщується менше бензину?
Чи справді в спеку в бак вміщується менше бензину?
7 дизельних універсалів до 7 500$: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття 7 дизельних універсалів до 7 500$: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини