Nissan Qashqai I покоління: яких проблем чекати від кросовера?

2 червня 2022

Nissan Qashqai вдалося здобути популярність з моменту свого виходу на ринок у 2007 році. І навіть зараз кросовери першого покоління (2007-2013 роки) мають попит на автобазарі. Пошуковому роботу AutoMoto.ua вдалося зібрати 700+ оголошень про продаж Ніссан Кашкай першої генерації. На які комплектації кросовера варто звернути увагу і з якими проблемами можуть зіткнутися покупці Qashqai з пробігом?

Двигуни та трансмісії

На українському автобазарі бензинові та дизельні версії Ніссан Кашкай представлені неоднаково. Перші явно програють у кількості. Оголошень з бензиновими Qashqai знайшлося всього 190. 

Близько 60% усіх пропозицій – це післярестайлингові авто. У 2010 році виробник оновив зовнішній вигляд Кашкай, покращив багато параметрів та замінив 2,0-літровий дизель на 1,5-літровий турбодизель.

Проблеми двигуна Ніссан Кашкай першого покоління

Отже, що по двигунах?

  • обидва бензинові мотори (1,6 і 2,0 л) вимагають уваги до опор. Термін "життя" задньої опори залежить виключно від манери водіння власника;
  • 1,5-літровий дизель вимагає якісного палива, інакше доведеться міняти форсунки впорскування;
  • 2,0-літровий дизель відрізняється "апетитом" до мастила. Доведеться змиритися з 300 мл мастила на 1000 км. Якщо двигун вимагає більше, це вже привід для діагностики.

Біля 70% оголошень - це Кашкай на механіці. Виробник комплектував кросовер 5- та 6-швидкісними МКПП. Шестиступки заслужили на репутацію “вічних”. П'ятиступки, які йдуть у парі з "молодшими" бензиновими та дизельними двигунами, не відрізняються надійністю.

Варіатор здатний витримати до 200 тис. км без ремонту. Звичайно, якщо власник більш-менш дбайливо ставився до свого Ніссана.

Підвіска

Підвіску важко назвати сильною стороною Qashqai. Кросовери, які з'їжджали з конвеєра до 2009 року, відомі слабкими передніми амортизаторами. У процесі рестайлінгу виробник вирішив проблему. Запитання залишаються до слабких втулок задніх амортизаторів, через які доводиться змінювати всю деталь у зборі.

Салон

Вибрати на автобазарі Ніссан Кашкай першого покоління зі світлим салоном

Стан салону видає вік та частоту використання кожного конкретного Кашкай. Хром перших кросоверів швидко втрачає блиск, рукоятка коробка передач, кермо і обшивка торпедо - облазить. Зате сидіння стійко тримають форму. 
Рестайлинг 2010 вирішив частину проблем із матеріалами салону, тому є сенс вибрати саме такі екземпляри.

Кузов

Причепитися до якості ЛКП Кашкай 2007-2013 складно. Кузов не страждає іржею, за винятком точкових “рижиків” на колісних арках і кромках дверей. Засмучують пластикові обвіси та хромований декор. Перші лопаються на морозі, а другий - дряпається, облазить і тьмяніє.

Вибрати Ніссан Кашкай першого покоління на автобазарі

Дізнатися думку реальних власників Qashqai можна у нашому новому розділі “Відгуки”. Читайте відгуки про Ніссан Кашкай першого покоління та приймайте рішення про придбання авто!

Попередня стаття Що означає колір вихлопних газів?
Що означає колір вихлопних газів?
Перегрівся двигун: інструкція для форс-мажору в дорозі
Наступна стаття Перегрівся двигун: інструкція для форс-мажору в дорозі

Популярні новини