Новий Mercedes-Benz GLB: наголос на місткість

23 квітня 2020

У сімействі компактних Mercedes-Benz в Україні поповнення: абсолютно новий практичний автомобіль для сім'ї та універсальний компаньйон для відпочинку - модель Mercedes-Benz GLB класу SUV. Він впевнено утвердився у фірмовій ієрархії паркетників між моделями GLA і GLC але, повірте, штовхатися плечима він не буде. Як мінімум через відмінну зовнішність.

Перше враження від GLB склалося як про "міні-Гелендвагена", але останній передав йому, скоріше, якусь харизму, ніж явні риси характеру. Спереду в стилістиці культового G-Class переважає обтічний капот, широка прямокутна решітка радіатора і кутасті форми, хоча в цілому він виглядає по-своєму оригінально.

Новий Mercedes-Benz GLB червоного кольору фото

Якщо трохи заглибитися в деталі зовнішності, хочеться підкреслити досить плавні лінії кузовних поверхонь і м'язисті пропорції, які так і нагадують про "гени" позашляховика. Ефектні фари головного освітлення Multibeam LED та короткі звіси спереду і ззаду повторюють цю тему, створюючи враження гармонійної загальної картини.

Поміж інших відмінних ознак, Mercedes-Benz GLB довжиною в 4,5 метра має здатність вмістити в себе не 5 пасажирів, а сім! Все тому що проектувальники зробили хід конем: попрацювали над конструкцією кузова, короткими звісами та майже вертикальними стійками, що дозволило збільшити простір в салоні. За доплату ви зможете встановити третій ряд сидінь з двома додатковими індивідуальними сидіннями, між якими навіть вмістився підлокітник. Скажемо відразу, що високим пасажирам доведеться несолодко, тому з комфортом "на гальорці" зможуть розташуватися в основному тінейджери до 1,68 м зросту. Явний плюс в тому, що в опціональному ряді передбачені бічні подушки безпеки, кріплення для дитячих крісел Isofix, а також вбудовані USB-порти. Проте, 5-місний варіант може похвалитися регулюванням кута нахилу задніх спинок і поділом не на дві, а на три секції (40:20:40). При складених задніх сидінь об'єм багажного відділення GLB становить 1755 літрів, що робить його більш містким, ніж 7-місного.

Дивіться також каталоги:


Новий Mercedes-Benz GLB салон і дитяче крісло фото

Сам по собі інтер'єр Mercedes-Benz GLB оформлений в тому ж ключі, що і побратими A-класу, B-класу і CLA. Перед водієм розташовується віртуальна комбінація приладів, медіасистема MBUX з голосовим управлінням і дефлектори обдування з алюмінієвими елементами. Фішка його інтер'єру полягає в сріблястих ручках-поручнях на дверях і передній панелі, блиск яких забезпечує алюміній. Гарна оглядовість і великий запас місця над головою - вагомі аргументи на користь GLB.

Новый Mercedes-Benz GLB панель приладів фото

У стандартне оснащення входить той же перелік опцій, що і у родинних моделей: електронні асистенти при активному гальмуванні, допомога при сильному бічному вітрі, масажер з функцією Energizing, системи камер і радарів, акустика Burmester та інші. Було б дивно не вказати той факт, що цей компактний позашляховик вміє їздити в напівавтоматичному режимі та орієнтуватися на навігаційну систему крім своїх "органів почуттів".

Новый Mercedes-Benz GLB синій фото

Технічно новинка GLB встановлена ​​на передньопривідній платформі з поперечним розташуванням двигуна MFA2, так само як і моделі Mercedes A-Class і GLA. Новий GLB використовує 4-циліндрові дизельні та бензинові двигуни. 1,3-літровий бензиновий потужністю 63 к.с для GLB 200 і 2-літровий для GLB 250 4Matic потужністю 224 к.с. Для тих, хто хоче придбати дизель, Mercedes пропонує GLB 180d, GLB 200d, GLB 200d 4Matic, GLB 220d 4Matic. Всі мотори були повністю оновлені для нового покоління компактних моделей і відрізняються від попередників кращою потужністю, поліпшеною економічністю і екологічністю. Варто відзначити, що в максимальній бензинової версії позашляховик прискорюється до 100 км / год за 6,9 сек, а в дизельній - за 7,6 сек.

Новий Mercedes-Benz GLB дані: трансмісія, потужність і об'єм мотору, максимальна швидкість

Придбати Mercedes-Benz GLB в Україні можна від 990 тис. грн в офіційних дилерських центрах.

Новий паркетник, на думку експертів, займе верхні позиції рейтингів, тим самим ускладнивши життя конкурентам. Звичайно, перейти від таких висновків до реальної статистики ми зможемо через якийсь час, тому поки доводиться чекати.

Побачити і почути більше про компактний кросовер можна у віртуальній відео-презентації компанії "АвтоКапітал", яка відбулася 17 квітня:

Попередня стаття Як законно користуватися нерозмитненими "євробляхами"
Як законно користуватися нерозмитненими "євробляхами"
Який мотор, трансмісію і паливо вибирають українці: статистика AutoMoto.Ua
Наступна стаття Який мотор, трансмісію і паливо вибирають українці: статистика AutoMoto.Ua

Популярні новини