Обіцяють узаконити електротранспорт: коли?

22 січня 2020

Складно не помітити, що жителі великих міст стали активніше експлуатувати різні електросамокати, гіроскутери і моноколеса. Правда в ПДР немає ніякої інформації про регулювання руху електротранспорту. Тому на дорогах збільшилася кількість аварій і травм як пішоходів, так і власників такого виду транспорту.

Питання безпечного використання електротранспорту вже намагалися врегулювати 11 грудня минулого року в Києві. У столиці України, як і в інших великих містах, ця проблема актуальна як ніколи. Для киян їзда на електросамокатах і моноколесах давно стала більше, ніж способом розважитися. Городяни використовують електротранспорт щоб дістатися на роботу чи поїхати у справах, їздять по тротуарах, виїжджають на дороги і займають смуги руху громадського транспорту.

Складність полягає у тому, що в правилах не прописано, як повинні рухатися гіроскутери і моноколеса. "На папері" таких нових видів транспорту взагалі не існує, адже коли складали правила дорожнього руху, ніхто не міг уявити собі такі винаходи. Тобто у поліцейських немає нормативних документів, щоб залучити до відповідальність недолугих водіїв електротранспорту. А прирівняти гіроскутери і електросамокати до велосипедів або скутерів не можна, адже вони приводяться в рух абсолютно за іншим принципом.

В уряді розуміють, що прогрес не стоїть на місці. Тому обіцяють усунути всі ці недоліки незабаром і в українському законодавстві офіційно з'являться електричні транспортні засоби. Зараз проходить підготовка постанови про внесення змін до правил дорожнього руху.

Проблему електротранспорту можна було б вирішити "малою кров'ю", якщо б влада приділили більше уваги розвитку велосипедної інфраструктури. 14 листопада 2019 року Київська міська рада затвердила програму розвитку транспортної інфраструктури на 2019-2023 роки. Це означає, що проблема електротранспорту повинна вирішитися вже найближчим часом.

Попередня стаття Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?
Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО
Наступна стаття Ілон Маск показав ближче Tesla Cybertruck. ВІДЕО

Популярні новини