Перший платний автобан в Україні: коли з`явиться і де?

27 листопада 2019

Перша платна автомагістраль в Україні з'явиться через 3-4 роки, при цьому у цього проекта буде державна гарантія. Про це заявив гл. Державного агентства автомобільних доріг України Кубраков О.М.

За словами Кубракова, без гарантії держави ніхто не захоче робити перші інвестиції в проект. За дослідженням, виконаним Світовим банком, виявлені ділянки доріг з підвищеним трафіком транспорту, які можуть бути потенційно цікаві для інвесторів.

Розглядалися різні автотраси. Спочатку звернули увагу на магістраль Рівне-Львів: були ідеї розширити її до першої категорії. Львів-Краковець також розцінювали як можливий варіант.

Всесвітній банк вивчав трасу Київ-Біла Церква, чи є там сенс робити платний автобан. Але цю ділянку порахували неперспективною, якщо взяти до уваги те, що скоро вже закінчиться капітальний ремонт і реконструкція магістралі Київ-Одеса.

За словами екс-міністра інфраструктури Омеляна В.В., можлива вартість проїзду по майбутнім українським автомагістралям становитиме від 20 до 70 євроцентів за 1 км, але точно буде відомо після складеного тендера з будівництва автобану.

Раніше вже повідомлялося про те, що китайські компанії зацікавлені в будівництві платних українських доріг і будуть інвестувати гроші в проекти.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини