Чому зникають автомобілі з механічною коробкою передач?

25 липня 2023

Знайти машину з автоматичною коробкою передач

Авто на механіці буквально “вимирають”, а все більше людей не уявляють, як керувати такими машинами. Але якщо ви думаєте, що МКПП перестає входити в комплектацію нових моделей лише тому, що надто складна, то помиляєтесь. Є мінімум 3 причини, чому механічна трансмісія зникає.

Зручність і комфорт

Звичайно, їздити “на автоматі” простіше. Автоматичні коробки передач забезпечують зручніше керування, оскільки водію не потрібно постійно перемикати передачі, витискати педаль зчеплення та боятись “заглохнути”. Все це створює попит на машини з різними типами АКПП.

Технологічний прогрес

Сучасні автоматичні коробки передач впевнено руйнують міфи про свою ненадійність. Вони стали ефективнішими, швидшими і надійнішими. Тепер АКПП пропонують широкий спектр режимів і функцій, як от спортивний режим або режим економії палива, що робить їх привабливими для водіїв.

Зростання популярності електромобілів

Електромобілі змінюють автомобільний світ. І сперечатись з цим - марна справа. Останні моделі EV оснащуються одношвидкісними передачами. Електронні коробки передач в електромобілях працюють безпосередньо з електродвигуном і керуються спеціально розробленим програмним забезпеченням. З огляду на це, справедливо зауважити, що актуальність втрачає не лише механіка, але й АКПП.

Знайти нову машину з механічною коробкою передач

Попри зручність різних видів автоматичних трансмісій та ріст популярної електромобілів, традиційні МКПП не зникнуть найближчим часом. Чому?  

Механічні коробки передач все ще залишаються популярними серед ентузіастів водіння та поціновувачів спортивного стилю. Є люди, які визнають лише ручне перемикання передач. Тому, виробники продовжують пропонувати моделі з механічною трансмісією як опцію. Серед новинок 2023 року, які доступні з МКПП:

  • Subaru Impreza
  • Volkswagen Jetta
  • MINI Clubman
  • Hyundai Elantra N
  • Honda Civic Type-R
  • Toyota Corolla GR
  • BMW M3
  • Chevrolet Camaro
  • Ford Mustang
  • Porsche Cayman GT4
  • Jeep Wrangler

Ще одна причина, чому бренди випускають нові автомобілі з механічною коробкою передач - зниження вартості машини. Механічні коробки передач зазвичай коштують дешевше виробникам і споживачам, порівняно з складнішими автоматичними або роботизованими коробками передач. Це знижує загальну вартість транспортного засобу.

Незалежно від того, чому ви шукаєте авто з механічною коробкою передач, знайдете його на Automoto.ua. В каталозі зібрані оголошення про продаж як бюджетних машин, так і спортивних моделей, автомобілів різних класів та років випуску.

Попередня стаття Органічні чи композитні: які гальмівні колодки придбати на rooler.ua?
Органічні чи композитні: які гальмівні колодки придбати на rooler.ua?
Хетчбеки з найбільшими багажниками: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття Хетчбеки з найбільшими багажниками: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини