Чому поліцейські не можуть оштрафувати власників нерозмитнених авто?

13 лютого 2020

З 1 січня цього року вступили в силу посилені штрафні санкції за використання авто на іноземних номерах. За керування нерозмитненим транспортним засобом водій може не тільки отримати грошове стягнення в розмірі до 170 тисяч грн., А й зовсім позбутися свого автомобіля.
Правда, поліцейські так і не почали штрафувати власників "евроблях".

У чому ж справа? Як і в більшості випадків, проблема полягає у відсутності взаємодії державних органів. Виходить, що за законом поліцейські повинні штрафувати злісних порушників на "нерозмитках", але у них немає такої можливості. Патрульний, який зупинив автомобіль на європейських номерах, не може перевірити його терміни перебування на території країни. Українська митниця не надала поліцейським доступ до своєї бази.

Причому ще 20 січня в МВС офіційно підтвердили, що у правоохоронців дорожнього порядку дійсно немає доступу до митної базі. Як знайти правопорушника у такому випадку? Виходить, патрульні поліцейські не можуть штрафувати власників нерозмитнених автомобілів, як про це повідомлялося раніше.

У свою чергу, поліцейські повідомили, що на даний момент ведуться активні роботи по отриманню доступу до загальної митної базі. Цілком можливо, що незабаром державні структури знайдуть спільну мову і почнуть взаємодіяти.

Попередня стаття Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
5 невиправданих страхів автомобіліста
Наступна стаття 5 невиправданих страхів автомобіліста

Популярні новини