Поліція зобов'язана штрафувати чиновників за ями на дорогах

4 жовтня 2019

Стан українських доріг залишає бажати кращого. Величезні ями часто стають причиною аварійних ситуацій, але з незрозумілих причини ніхто не поспішає виправляти ситуацію.
Однак не варто забувати, що кожен водій має можливість вплинути на чиновника, який не підтримує дорогу в нормальному стані лише одним дзвінком. Адже державним стандартом передбачено, що дорожнє покриття не повинно мати жодних деформацій. Гранична глибина окремих ям і осідань не повинна перевищувати 4-6 см в залежності від категорії проїжджої частини.
ями на українських дорогах Поліція зобов'язана штрафувати не тільки простих громадян, а й посадових осіб, на балансі яких знаходиться дорога, і які повинні підтримувати її в хорошому стані. В іншому випадку, посадова особа може бути притягнута до відповідальності за ч. 1 ст. 140 КУпАП та зобов'язана буде виплатити штраф у розмірі 1020 гривень.
Отже, якщо ви виявили на дорозі якесь ушкодження, ви маєте повне право зателефонувати в поліцію і вимагати від них зафіксувати порушення і виписати штраф. Саме таким способом можна змусити чиновників підтримувати дороги в хорошому стані і зменшити кількість ДТП.
штрафы за ямы на дорогах

Попередня стаття Ціни на автогаз в Україні в жовтні
Ціни на автогаз в Україні в жовтні
В Україні кардинально змінять правила отримання водійських прав: хто постраждає
Наступна стаття В Україні кардинально змінять правила отримання водійських прав: хто постраждає

Популярні новини