Переваги діагностики ДВЗ за допомогою димогенератора

18 жовтня 2019

Зроблена вчасно діагностика ДВЗ за допомогою димогенератора дає можливість захистити його від багатьох проблем і потенційних несправностей.

Коли стає холодно, водій може зіткнутися з багатьма труднощами: поганим запуском двигуна, його нестабільною роботою під час прогрівання, з несподівано різким збільшенням витрат на бензин. Є кілька причин таких проблем, але найпоширеніша - підсмоктування повітря.

Якщо на транспортному засобі встановлено газобалонне обладнання, для початку потрібно виключити його несправність. Якщо з газобалонним обладнанням все в порядку або автомобіль на бензині, тоді необхідно провести його діагностику. Перевірка авто за допомогою діагностичного сканера, який може вказати фахівцям на помилки, - не єдиний спосіб діагностики, більш того, він не завжди виявляє підсмоктування повітря.

Для правильного розрахунку палива бортового комп'ютера, йому потрібно володіти точними даними про кількість повітря, що входить в двигун. Отже, повинна бути дотримана герметичність системи впускного тракту. Під капотом також є безліч шлангів і трубочок, де утворюється вакуум. Під час ремонту машини некваліфіковані майстри можуть поміняти їх місцями або забути повернути на їхнє початкове місце.

Виходячи з цього, підсмоктування повітря необхідно перевіряти за допомогою димогенератора не тільки в разі виникнення проблем, але і для профілактичних заходів. Наприклад, після виконання ремонту, пов'язаного з демонтажем таких комплектуючих:

1. Корпус повітряного фільтра;

2. Впускний колектор;

3. Інші частини, що знаходяться під капотом ДВЗ.

При закінченні подібних робіт може виникнути проблема з підсмоктуванням повітря. Після експлуатації пластмасових і гумових частин останні можуть стати "дубовими", внаслідок чого порушується щільність прилягання з'єднаних трубок і ДВЗ.

«Надлишок» повітря також може дати про себе знати, коли зношуються гумові або пластикові патрубки. Такі інциденти частіше відбуваються влітку, під впливом високих температур на двигун.

При діагностиці важливе використання професійного димогенератора, створеного для таких тестів. Тому що тільки він буде видавати безпечний і безпомилковий тиск, дим правильної щільності (для виявлення не тільки в звичайному світлі, але і в ультрафіолетовому). Також завдяки використанню такого обладнання в цілковитій безпеці робочий тиск на виході і все елементи ДВЗ (дим не завдасть шкоди лямбда-зондам і каталізаторам).

Вартість діагностики таким димогенератором, наприклад, в Києві складає 350 грн. Час її проведення займе від 30 до 40 хв.

Дим допоможе:

1. Виявити наймалопомітніший витік;

2. Діагностувати вихлопну систему;

3. Перевірити герметичність колектора і системи рецеркуляціі парів автобензину (EVAP).

Якщо перевірка димогенератором не виявила жодного витоку, майстри обов'язково порекомендують провести і інші діагностичні процедури.

Якісна діагностика двигуна автомобіля в автосервісі за допомогою професійного обладнанняУ професійному димогенераторі використовується спеціальна рідина. Вона випаровується і перетворюється в специфічний дим тільки під конкретним тиском і світиться при ультрафіолеті. Такий пристрій недешевий, тому він є не в кожному автосервісі. Безліч станцій самообслуговування використовують недостатньо якісні пристрої, зроблені своїми руками, - вони можуть завдати шкоди автомобільним системам. Використання автомобільного або дитячого мила в саморобних пристроях, яке в підсумку почне диміти під тиском, може дуже негативно вплинути на дорогі елементи мотора.

Як мінімум, такий прилад не виявить підсмоктування, як максимум - зашкодить лямбда-зондам або каталізаторам транспортного засобу.

Коли використовується спеціальне обладнання на автосервісі, власник машини може бути впевненим в коректному результаті тесту.

Щоб дешево, точно і за короткий період часу виявити або виключити підсмоктування повітря, необхідне застосування професійного обладнання.

Правда, якщо майстер знає свою справу, він може зробити якісно димогенератор самостійно. У відео знизу дохідливо показано, яким чином це реалізувати. Але для створення безпечного диму для комплектуючих автомобіля рекомендуємо використовувати спеціальні рідини.

Попередня стаття Нардеп придумав, як змусити таксистів платити податки
Нардеп придумав, як змусити таксистів платити податки
Автошколи й курси водіння скасовуються: нові правила
Наступна стаття Автошколи й курси водіння скасовуються: нові правила

Популярні новини