Range Rover із пробігом: болючі проблеми короля позашляховиків

18 серпня 2022

Типові несправності Ленд Ровер Рендж Ровер з пробігом

Range Rover вважається еталоном преміальних позашляховиків. Він привертає увагу, наголошує на статусі та забезпечує максимальний комфорт поїздки. А ще Рендж Ровер - це один із найпотужніших авто на ринку із відмінними позашляховими можливостями. Але навіть такий еталон має свої типові проблеми, які засмучують власників.

1. Протікання люка

Поширена проблема Land Rover Range Rover – не герметичний люк на даху. Дефект проявляється в дощову погоду та сильно псує комфорт поїздки. До того ж, потоки води можуть пошкодити салон або призвести до появи плісняви ​​та грибка. Якщо ви вибираєте Рендж Ровер з пробігом, зверніть увагу на стелю. Плями від води свідчать про негерметичність панорамного даху. 

Крім того, ущільнювачі підлоги, даху, дверей і багажника теж можуть протікати.

Що найчастіше ламається у Рендж Ровер

2. Слабке гальмо стоянки 

На жаль, у багатьох Range Rover були несправності гальма стоянки. Зазвичай він заклинює і відмовляється вмикатися чи вимикатися. Імовірними винуватцями відмови ручного гальма є зношені колодки чи приводи, збої у роботі модулів ABS та Traction Control. 

3. Проблеми з електрикою

Range Rover сумно відомий збоями у роботі електрики. Найчастіше власники стикаються із:

  • "зависанням" інформаційно-розважальної системи;
  • несправним мультимедійним дисплеєм або "порожнім" екраном; 
  • хибними показниками датчиків рівня палива та температури;
  • відмов кондиціонера;
  • повним відключенням автомобіля.

Land Rover навіть відкликав деякі Range Rover, котрі випустив у період з 2019 по 2021 рік, через проблеми з електрикою.

Головні проблеми Рендж Ровер з автобазару

4. Несправності підвіски

Range Rover має "розумну" пневматичну підвіску. Вона забезпечує неймовірну якість поїздки та значно перевершує звичайні пружини. Ця система збільшує або зменшує висоту автомобіля для полегшення посадки/висадки та подолання перешкод на бездоріжжі. Водночас, елементи "розумної" пневматичної підвіски часто виходять з ладу, залишаючи водія у скрутному становищі. Ламаються насоси компресора і блоки керування, також з'являються протікання. Крім того, втулки підвіски слабкі, а деякі деталі вимагають заміни раніше очікуваного терміну.

Чи означає все це, що Рендж Ровер – поганий автомобіль? Зовсім ні. Люксовий позашляховик має безліч плюсів та характеристик, з якими важко зрівнятися конкурентам. Надійність авто підтверджують і відгуки власників Рендж Ровер, зібрані з усього інтернету. А нюанси є в кожній машині, навіть у найпрестижнішій.

Попередня стаття Яскраві авто для яскравих особистостей: шукаємо на Automoto.ua
Яскраві авто для яскравих особистостей: шукаємо на Automoto.ua
Чому раніше шини були білими, а стали чорними? Цікаві факти
Наступна стаття Чому раніше шини були білими, а стали чорними? Цікаві факти

Популярні новини