Найбезпечніше місце в легковому автомобілі

27 листопада 2019

Безпека на дорозі - понад усе, і одним із найважливіших критеріїв безпеки є правильне місце посадки в автомобілі. Розберемося, на якому сидінні в легковому автомобілі ви будете захищені у випадку аварії.

  • Переднє пасажирське сидіння
    Передні місця водія і пасажира зазвичай максимально близькі до удару під час аварійної ситуації, але вони найкраще захищені подушками безпеки.
    На рівень захищеності особливо впливає те, як ви сидите: щоб забезпечити собі кращий рівень безпеки, фахівці радять притиснутися до спинки крісла і тримати коліна під прямим кутом.
  • Заднє сидіння за переднім пасажирським
    Цікаво, що саме це місце називають дипломатичною посадкою за максимальну захищеність під час руху - сюди зазвичай сідають представницькі особи. Перевага цього місця в тому, що у випадку лобового зіткнення пасажир буде захищений від вильоту через вітрове скло. Але в ситуації, коли водій робить небезпечний поворот наліво, пасажири, які сидять на цьому місці, знаходяться під загрозою.
  • Центральне місце на задньому сидінні
    Безпека цього місця обумовлена ​​тим, що людина, яка сидить на цьому сидінні буде максимально захищена від удару ззаду і від бокового зіткнення. Однак з іншого боку, пасажир може постраждати від залетівших в салон через лобове скло предметів і при фронтальному зіткненні.

І не забувайте пристебнутися, адже будь-яке місце в салоні автоматично стає небезпечним, якщо ви нехтуєте ременями безпеки.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини