Найчастіше викрадаємі авто року - Toйота, Мерс і Деу. Як захиститися від крадіжки?

16 березня 2015

Ви їздите на Мерседесі, БМВ, Тойоті, Шевроле або на вітчизняному ДЕУ? Вітаємо - ваша марка автомобіля потрапила в ТОП-10 авто, які найчастіше всіх викрадали в 2014 році. Але кількість викрадених автомобілів може бути набагато більшою - на авторинках з'явилися авто з Донбасу. Експерти кажуть, що все таки є кілька способів захистити своє авто від викрадення.

Журналісти сайту АвтоМото відправили офіційний інформзапит до Міністерства внутрішніх справ, щоб дізнатися, які марки автомобілів найчастіше крали з під носа власників. Загалом - в 2014 році в Україні було викрадено більше десяти тисяч автомобілів. І в списку викрадених топові місця займають не тільки ВАЗи і ДЕУ, але і дорогі Хонди, Лексуси і Ауді.

- Через військові дії на сході України, в Києві з'явилося багато авто з Донецької та Луганської областей. І авто не з дешевих - є Мерседеси, Порші, БМВ, купа різних позашляховиків і інших дорогих автомобілів. Ось недавно зустрічався з одним із продавців. Хлопчина намагався продати AUDI Q7 з Донецькими номерами. Продаж по техпаспорту. Таке авто зараз на ринку коштує тисяч 45 доларів. А він за авто 2011 просив всього 23 тисячі доларів, тому що гроші терміново були потрібні. Думав біженець - виявилося ні, - каже продавець старих авто Андрій Соколов. - Я б радив взагалі не купувати таке авто по техпаспорту і без повторної перевірки. Чому? Тут є багато факторів. Авто може бути двійником, бути в кредиті або ще гірше - в угоні. Коли люди бігли з Донбасу, багато кидали свої автомобілі. Ось вони зараз і опиняються в руках мародерів, які хочуть підзаробити.

ТОП-10 в списку викрадених

Першу позицію в ТОП-10 серед авто, які найбільше викрадаються в Україні за минулий рік зайняла марка ВАЗ з 3 492 викраденими авто. Ну, воно й не дивно - низький рівень захисту автомобіля (у багатьох навіть відсутня сигналізація) особливо підходить по духу дрібним злодюжкам. Якщо подивитися на статистику Автомото, яка збирає всі оголошення по Україні, то на даний момент на продаж виставлено 42 тисячі 671 автомобіль. Втім, ця марка є не тільки самю популярною для викрадення, а й самою аварійною.

 

Дивіться також каталоги:

ВАЗ 2107



Другу позицію зайняли наші українські Daewoo. У минулому році їх було викрадено 1 318 штук. Втім, низький ступінь захисту тут теж грає свою роль. На сайті Автомото продається 10 тисяч 756 таких автомобілів.

 

Деу Джентра


Третє місце посіла марка Toyota. За минулий рік було викрадено 792 автомобіля цієї марки. Але тут вже працюють більше професійні злодюжки, так як з системою безпеки в даному випадку потрібно погратися. Згідно сайту Автомото, в Україні зараз продається 9000 820 Тойот.

 

Тойота Камрі


Четверте місце відійшло марці Mercedes-Benz. У 2014 році було викрадено 450 німецьких автомобілів. В основному, такі авто викрадають на замовлення або на запчастини. На Автомото продається 14 тисяч 528 подібних авто.

 

Мерседес-Бенц ЦЛС 63 АМГ

П'яте місце посіла марка Chevrolet. Aveo, Lacetti, Cruze і інші моделі марки Chevrolet були викрадені в 2014 році 369 разів. Втім, від вітчизняного ДЕУ ця марка не пішла і користується попитом в українців. Таких автомобілів в Україні продається 8 038 авто.

 

Шевроле Авео 2009

 

Шосте місце - Mitsubishi. Японські автомобілі теж користувалися попитом у злодіїв - за 2014 було викрадено 347 авто. А в Україні в цілому зараз продається таких 9 829 авто.

 

Мицубісі Лансер

 

Сьоме місце - BMW. Ну як же без «бумера» в цьому списку? X5, 3-серія, 5 серія - автомобілі BMW цих модельних рядів було викрадено 236 разів. Втім - такі автомобілі теж викрадають не просто покататися, а швидше за все на запчастини. В Україні згідно сайту Автомото на продаж виставлено 10 873 автомобіля БМВ.

 

Позашляховик БМВ


Восьме місце - HONDA. За минулий рік було викрадено 191 таких японських авто. Кількість вкрадених авто невелика, тому що японці подбали про хорошу сигналізацію і про протиугінні комплекси. В Україні на даний момент продається 4563 авто цієї марки.

 

Хонда Аккорд


Дев'яте місце зайняв Lexus. Тут бажання у злодюжок викрасти автомобіль цієї марки викликає ціна, яка починається від 30 тисяч доларів за авто. Втім, 169 Лексусів досі так і не знайдено. А загальні дані про цю марку говорять наступне - в Україні продається 2449 авто марки Лексус.

 

Лексус ЛС


Десяте місце - AUDI. Звичайно ж, як могли пройти викрадачі повз цю марку. Тим більше, що за останні роки німецький автоконцерн оновив модельні ряди. Чого тільки варті оновлені авто А6, А8 і Q7? Саме тому минулого року було викрадено 141 автомобіль. А загалом в Україні, згідно сайту Автомото продається 8520 Ауді.

 

Ауді С3

Як захистити авто від угону? Кілька порад

1. Не залишайте вікна та двері відкритими, коли відходите від авто. Викрадачам буде достатньо 10 секунд, щоб заволодіти автомобілем. Коли хтось звертається до вас за допомогою на дорозі - не виходьте з авто. Це поширена схема викрадення авто. Поки ви будете допомагати людині, припустимо поміняти колесо, ваше авто вже опиниться в руках злочинців.

2. Підключіть додатковий іммобілайзер. Він не дасть викрадачам завести двигун. А якщо навіть і зможе, то вже через метрів 50 іммобілайзер заблокує роботу двигуна і викрадачі кинуть авто посеред дороги.

3. Встановіть на своєму автомобілі охоронну систему з блокуванням управління. Така система має цифрове кодування, яке не дозволить викрадачам завести мотор.

4. Одна сигналізація добре - а дві краще. Встановіть на автомобіль кілька засобів захисту, які називаються протиугінним комплексом.

5. При відвідуванні СТО, залишайте тільки один ключ від авто і переводьте всі захисні системи в сервісний режим. Це захистить від підготовки викрадення вашого автомобіля працівником сервісної служби.

Попередня стаття Нова версія моделей Пежо Партнер і Сітроен Берлінго
Нова версія моделей Пежо Партнер і Сітроен Берлінго
Оновлений Кіа Ріо їде до нас
Наступна стаття Оновлений Кіа Ріо їде до нас

Популярні новини