Секрети BMW: що зашифровано у назвах моделей

6 грудня 2021

Імена важливі у автомобільному світі. Одні бренди називають моделі впізнавано та яскраво, інші зашифровують у назві характеристики конкретної машини. Саме так робить BMW. Ми розповімо, що означає головоломка з літер та цифр на кузові “бехи”. Вам буде простіше орієнтуватися на авторинку, адже написи "430i" або "M550i xDrive" на кришці багажника стануть зрозумілими. 

Як розшифрувати назви моделей БМВ

BMW використовує чітку систему назви нових моделей з 1972 року і продовжуватиме це в епоху електромобільності. У компанії навіть є спеціальний відділ, який займається іменами машин. Його завдання – створити зрозумілу у всьому світі назву автомобіля для кожного, хто збирається купити БМВ

Як розшифрувати індекси моделей BMW

Купити седан BMW 745e на автобазарі

Дивіться також каталоги:

Розшифровка назв моделей BMW досить проста. Кожне ім'я – це тризначна комбінація. Перша цифра відноситься до сегмента або модельного ряду. Чим вона більша, тим вищий клас машини. BMW додає X або Z перед назвою моделі, якщо це спортивний автомобіль (купе) чи родстером.

Наступні дві цифри позначають віртуальний робочий об'єм або продуктивність в кіловатах (кВт). Раніше вони вказували на об'єм двигуна.

Як розшифровується БМВ xDrive

Імена моделей X і Z можуть доповнюватися позначенням xDrive (повний привід) або sDrive (передній або задній привод). 

Останній елемент назви - мала буква, яка вказує на технологію двигуна. Бензинові автомобілі мають букву "i" (уприскування), дизельні - "d" (дизель), а плагін-гібриди - "е".

Як приклад – BMW 745e. Це плагін-гібридний седан 7-ї серії з потужністю 45 (від 300 до 350 кВт). 

Назви суббрендів BMW

Купити позашляховик BMW M Performance

На моделях BMW M Performance перед назвою моделі є буква “M” та три кольорові смужки: синя, фіолетова та червона. Таке позначення свідчить, що перед вами високопродуктивна спортивна версія. Її відрізняють потужніші двигуни, а також ексклюзивні елементи в інтер'єрі та інтер'єрі.

Електромобілі BMW відрізняє буква "i" перед назвою моделі.

Винятки із правил

Правила створення індексу моделей БМВ працюють практично завжди. Однак зустрічаються винятки, здатні збити з пантелику. Ось деякі приклади:

  • електричний флагман BMW iX не має позначення серії у назві;
  • 320d і 328d – авто з однаковими параметрами, але для різних ринків. 
Теги:
BMW
Попередня стаття Що подарувати автомобілісту: 8 крутих ідей (крім відеореєстратора)
Що подарувати автомобілісту: 8 крутих ідей (крім відеореєстратора)
Грошове питання: хто повинен відшкодувати збитки після ДТП?
Наступна стаття Грошове питання: хто повинен відшкодувати збитки після ДТП?

Популярні новини