Системи безпеки, які дратують водіїв

24 січня 2020

Сучасні авто до відмови напхані електронікою і технологіями. Автомобільні компанії намагаються йти в ногу з часом, а деякі, навіть випереджати його і створювати тренди.
Компанія JD Power провела опитування серед американських автомобілістів, щоб дізнатися, які функції системи безпеки дратують користувачів. За результатами дослідження виявилося, що найбільше водіїв дратує система утримання автомобіля в смузі руху.

Як з'ясувалося, 21% респондентів вважають цю опцію "занадто нав'язливою", а 61% водіїв і зовсім відмовилися її використовувати.

В цілому 20% опитаних автомобілістів відключають "електронних помічників" через непотрібність, але в цілому це не заважає їм під час руху.

Крістін Колоджей, фахівець компанії JD Power, яка відповідає за дослідження взаємодії водіїв з автомобілями, вважає, що електронні помічники цілком виправдано дратують водіїв. Адже кому сподобається постійно чути про те, що він щось робить не так? Особливо під час керування автомобілем, коли ти максимально зосереджений.

У цілому аналітики виявили, що ставлення водіїв до електронних допоміжних систем безпосередньо залежить від їх віку. Таким чином, американці, які багато років керували автомобілями, які не обладнані "асистентами", без проблем обходяться без них. Адже вони звикли покладатися виключно на свій досвід і напрацьовані роками навички.
Однак покоління сучасних водіїв вважає, що такі системи є важливою і навіть невід'ємною частиною транспортного засобу. Вони звикли повністю довіряти електронним помічникам у будь-якій ситуації і навіть не уявляють, як експлуатувати авто без них.

Згідно з проведеним дослідженням, найбільше водіїв задовольняють системи безпеки нової Kia Stinger, випущеної в 2019 році. Ця модель набрала 834 бали з 1000 можливих, хоча середня оцінка становить 781 бал. Всього в дослідженні брало участь 250 автомобілів різних марок.
Також до рейтингу машин з кращими електронними асистентами потрапили наступні моделі: Toyota C-HR, Hyundai Kona, Ford Expedition, Kia Forte, Chevrolet Blazer і, звичайно ж, Porsche Cayenne. Що не дивно, адже гріх скаржитися на автомобілі, вартість яких значно вище середньої.

Попередня стаття Не поступилися спецтранспорту? Нові штрафи!
Не поступилися спецтранспорту? Нові штрафи!
Які авто покриються іржею швидше за все?
Наступна стаття Які авто покриються іржею швидше за все?

Популярні новини