Скручений пробіг: 3 речі, які видадуть правду

29 січня 2020

Пробіг - це, напевно, одна з найважливіших характеристик, на які потрібно звернути увагу при покупці б/у автомобіля. Від цього показника залежить багато - ресурс вузлів і агрегатів, майбутні технічний огляд і експлуатація.

Ні для кого не секрет, що недобросовісні продавці всіма можливими способами скручують реальний пробіг. Щоб не попастися на такий прийом, ми знайшли 3 поради, як візуально перевірити, чи не накручений пройдений кілометраж.

Для початку потрібно оцінити ймовірний пробіг. Середньостатистичний автомобіль проїжджає приблизно 20 000 кілометрів на рік при регулярній експлуатації. Причому машини, які раніше використовувалися в службах таксі, потрібно перевіряти особливо скрупульозно.

Більшість сучасних автомобілів мають електронні приладові панелі, тому скрутити пробіг "кустарним" способом не вийде. Але не варто забувати, що з розвитком технологій у шахраїв з'явилося нове обладнання. Зараз вони з легкістю можуть відкоригувати дані на "приборці", але змінити дані у всіх блоках управління, де зберігається ця інформація, їм не вдасться.

З технічної точки зору це цілком здійсненно, але загрожує хаотичними помилками в роботі мотору, тому шахраї рідко займаються подібним.

Отже, які існують непрямі ознаки скрученого пробігу?

1. У салоні на шкіряних сидіннях з'являються дрібні тріщини і пошкодження вже до 100 000 км, а до 200 000 км ймовірність появи більш помітних пошкоджень, на зразок швів ще вище. І це навіть при акуратнію експлуатації!
2. Текстильний салон пошкоджується не так помітно, але вже ближче до позначки 300 тисяч км сліди експлуатації стануть видні. При тривалому використанні авто з тканинної оббивкою в першу чергу страждають сидіння. Вони вигоряють на сонці і втрачають колір після численних хімчисток.
3. Гумові накладки на педалях є очевидним показником реального терміну експлуатації автомобіля. На машині з механічною коробкою варто звернути увагу на "гальмо", а з АКП - на "газ". Перші сліди зносу можна помітити вже на 50 000 км, а після 200 000 км найчастіше проглядається металева основа педалі. При більшому кілометражі педаль помітно стирається і вимагає заміни. Якщо ви помітили нову накладку на педаль на авто з заявленим пробігом 150 тисяч кілометрів - найімовірніше, вас намагаються обдурити.

Будьте уважні при купівлі вживаного автомобіля і ретельно перевіряйте транспортний засіб за всіма пунктами, щоб не попастися на недобросовісних продавців!

Теги:
пробег
Попередня стаття Як шахраї спекулюють талонами на паливо
Як шахраї спекулюють талонами на паливо
Як інвалід може безкоштовно розмитнити автомобіль?
Наступна стаття Як інвалід може безкоштовно розмитнити автомобіль?

Популярні новини