Укравтодор облаштовує траси "сонячними" ліхтарями

27 серпня 2019

Найближчим часом по всій Україні планується не тільки ремонт доріг, а й встановлення автономного освітлення, яке буде працювати за рахунок сонячних батарей. Це має суттєво знизити кількість аварій. Нагадаємо, що в Україні в першому півріччі 2019 року сталося 73 тисячі ДТП, що на 6,4% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Влада активно бореться за зменшення цих цифр і почала вести дорожньо-будівельні роботи, заливати фундамент під опори для ліхтарів.

"Укравтодор" визначив дороги в Кіровоградській області, де найчастіше трапляються ДТП. На таких ділянках доріг дане обладнання буде організовано в першу чергу. Також такі ліхтарі з'являться і на майданчиках габаритно-вагового контролю.

Найбільш аварійні ділянки доріг в УкраїніПерші роботи розпочалися на маршруті М-04 Знам'янка-Луганськ-Ізварине. Ліхтарі з автономним освітленням від сонячної енергії встановлять на кожному пішохідному переході.

Крім того, такі ліхтарі будуть на 3 майданчиках для зважування в Кіровоградській області: недалеко від смт. Пантеївка, при автов'їзді на Кіровоградщину і біля села Степове.

Для освітлення вулиць потрібно багато електроенергії, яка коштує чималих грошей. Ліхтарі з сонячним елементом вважаються більш економічними в цьому плані і не вимагають додаткових витрат. Відзначимо, що сонячні панелі відповідають міжнародним стандартам екології та економії електроенергії.

Ліхтарі на сонячних батареях на українських дорогах

Скільки коштів виділили на здійснення проекту поки невідомо. Одне ясно - грошей потрібно багато. Є надія, що автономне освітлення від сонячних батарей істотно знизить кількість аварійних ситуацій на дорогах, а це набагато важливіше.

 

 

 
Попередня стаття Volkswagen “зважився” на заміну власного знаменитого логотипу
Volkswagen “зважився” на заміну власного знаменитого логотипу
10 найкрутіших тачок "особливого призначення" з усього світу
Наступна стаття 10 найкрутіших тачок "особливого призначення" з усього світу

Популярні новини