Огляд тест-драйву: Audi A4 2019

1 квітня 2019

Ті, хто стверджують, що седани відійшли у минуле, не їздили на Audi A4. А якщо, людині пощастило побувати за кермом автомобіля, то вона розуміє, що не всі седани однакові. Навіть у своєму сегменті A4 виділяється вишуканістю інтер’єру, виразністю екстер’єру та сучасністю технологій. Додайте відмінні параметри ходу, управління і стане зрозуміло, що седан здатний намотувати кола не лише навколо найближчих суперників, але і навколо деяких спортивних кросоверів. Що правда, BMW 3 Series все ще вважається кращим в плані підкорення крутих поворотів, а Lexus ES – в утриманні вартості. Але врешті-решт, A4 виходить за рамки простого транспортного засобу, відповідаючи на запитання, чому з таким різноманіттям на ринку, залишається так багато фанатів бренду загалом і автомобіля зокрема.

Огляд тест-драйву: Audi A4 2019

Вам сподобається

Потенційного покупця зустрічають стиль, продуктивність і технологічність, доповнені розумною, як для бренда ціною, і вражаючим переліком оснащення. Все це сприяє отриманню неймовірно приємних відчуттів в процесі їзди. Впоратися з примхами погоди зможе Audi A4 quattro, тобто з системою повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Комусь стилізація A4 може видатися надто консервативною, в той час як інші можуть нарікати на недостатню потужність двигунів. Седани Lincoln MKZ і Lexus ES пропонують кращий задній простір та гібридний двигун, а Genesis G70 має кращий перелік оснащення.

Нове у 2019 році

Моделі Quattro отримали новий бампер, а моніторинг сліпих зон і заднє екстрене гальмування додали до пакету «Convenience». Модель Premium Plus розжилася бездротовою зарядкою.

Враження від їзди

Якщо ви заберете класну приладову панель, відмовитеся від адаптивного круїз контролю та вимкнете налаштування амортизаторів, ви все одно отримаєте неймовірний, динамічний автомобіль. Кермо седана дуже добре збалансоване і гарантує відмінний зворотній зв'язок на будь-якій швидкості. Продумана підвіска зберігає баланс між динамікою і комфортом. Не змусить сумніватися автомобіль і в запасі потужності. Семиступінчаста автоматична коробка передач можна взагалі можна назвати чистим задоволенням. Нажаль, механіка у випадку Audi A4 віджила своє, а отже, механічна коробка нині не доступна. Як найпотужніший варіант представлен S4 з адаптивною підвіскою, яка здатна підлаштовувати жорсткість відповідно до обставин.

Найкращі характеристики

Цифровий дисплей панелі приладів Audi A4, або як його називають «Virtual Cockpit», пропонує 12.3 дюймів TFT якості,яка змусить будь-кого забути про існування аналогових приладів. Екран, між тим, здатний відтворити ці самі прилади у повному розмірі, або навпаки зменшити їх задля розміщення Google Earth. При використанні адаптивного круїз контролю, на дисплеї відображаються карти з майбутніми поворотами.

Адаптивний круїз контроль здатний утримувати безпечну дистанцію між седаном та транспортним засобом попереду. Система спроможна уповільнити або пришвидшити автомобіль, а в разі потреби і повністю його зупинити.

Детально про автомобіль Audi A4

Інтер’єр

Салон A4 по праву вважається один з найкращих в класі. Починаючи елегантним дизайном, закінчуючи високоякісними матеріалами, інтер’єр седану знає як потішити власника. Технології типу цифрового дисплею приладової панелі «Virtual Cockpit» і інтерфейс MMI виділяють A4 на фоні суперників. Стандартні сидіння вражають рівнем комфорту і надійністю підтримки. Тим, хто любить виписати пару віражів, сподобаються спортивні сидіння. На жаль, простір заднього сидіння не такий щедрий як у Lexus GS. Крім того, праве коліно водія впирається у не дуже приємний пластик, замість більш приємного і м’якого матеріалу.

Відео тест-драйв Audi A4 2019 року

Екстер’єр

Зовнішність седана Audi A4 2019 залишається консервативною відповідно до парадигм бренду, між тим, яскравості образу додають переглянуті елементи передньої частини, виразні вихлопні патрубки і неймовірні колеса. Широкий і низько посаджений A4 отримав грізний вигляд. Стандартно автомобіль їздить на 17-дюймових колесах, але при бажанні можна дістатися і до 19-дюймових. Ксенонові передні фари і світлодіодні задні є стандартними, але моделі Prestige Plus і вище потішать повністю світлодіодним освітленням.

Базова комплектація

У базу моделі Premium увійшли автоматичний клімат-контроль трьох зон, підігрів передніх сидінь, шкіряна обшивка і електропривод люку даху. Дисплей інформаційно-розважальної системи MMI, розміщений високо на панелі, контролюється за допомогою роторного перемикача. Харизматичний A4 також постачається з екстреним гальмуванням, функцією виявлення пішоходів, функцією доступу без ключа, ксеноновими фарами з світлодіодними акцентами, камерою заднього виду, склоочисниками з сенсорами дощу та двома вихлопними патрубками.

Опційне обладнання

У базу моделей Premium Plus і Prestige увійшов бажаний «Virtual Cockpit». Доступними стали 7.0-дюймовий екран або 8.2-дюймова версія з навігацією. Доступна спортивна підвіска зменшує висоту приблизно на 2.5 см, завдяки чому автомобіль краще входить в повороти. Моделі Prestige від себе додають адаптивний круїз-контроль, активну систему утримання смуги руху та автоматичне дальнє світло. Окремими опціями стали подушки для задніх пасажирів, спортивні сидіння з вентиляцією та аудіосистема «Bang & Olufsen» на 19 динаміків.

Під капотом

Основним на 2019 рік став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 7.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.6 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському та 6.0 л/100км у змішаному циклах. В разі доповнення автомобіля системою повного приводу потужність двигуна зростає до 248 кінських сил. Сотні в такому випадку можна досягнути за 5.9 секунд.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019
Огляд тест-драйву: BMW M2 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M2 2019