Огляд Audi A4 2023: люкс та драйв

10 листопада 2022

Новий Audi A4 - один із найкращих розкішних малолітражних автомобілів, який ви можете купити у 2023 році. Він забезпечує збалансовану поїздку, яка сподобається і покупцям, котрі шукають продуктивність, і тим, кому потрібен комфорт. До того ж седан відрізняється економною витратою палива, зручними сидіннями в обох рядах, а також безліч стандартних та доступних функцій. 

Вибрати новий седан Ауді А4 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

У 2023 році A4 отримає незначну зміну в наборі технологій.

Кому варто купити?

A4 – найкращий вибір для тих, хто шукає новий розкішний седан. Цей Audi одержує високі оцінки як за інтер'єр, так і за продуктивність. Крім того, його стартова ціна знаходиться на середньому рівні для класу: базова версія Audi A4 коштує від 39 900$.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Усі моделі A4 на 2023 рік стандартно поставляються зі світлодіодними фарами, а специфікація Premium Plus середнього класу тепер включає стереосистему Bang and Olufsen. Пакет Black Optics Plus доступний для моделей із двигуном 45 TFSI. Він пропонує чорні насадки на вихлопні труби та чорний задній спойлер. У доступний пакет Convenience тепер доданий адаптивний круїз-контроль, а відтінки Chronos Grey та District Green доповнюють палітру доступних кольорів кузова.

Крім невеликої перестановки функцій між комплектаціями, Audi A4 2023 майже ідентичний моделі 2022 року. Автомобіль представляє п'яте покоління, яке існує з 2017 року. За цей час з'явилося багато реальних відгуків про Audi А4

Audi A4 або Audi A5

Audi A5 і A4 мають багато спільного. Обидва автомобілі пропонують однакові чотирициліндрові двигуни з турбонаддувом та варіанти V6, приємну динаміку водіння та прості інформаційно-розважальні системи. Тим, хто готовий витратити більше, слід звернути увагу на A5 через три доступні варіанти кузова (купе, кабріолету та хетчбека) і V6 з подвійним турбонаддувом, який потужніший за будь-який з двигунів A4. Однак покупці з обмеженим бюджетом, швидше за все, віддадуть перевагу A4. 

Audi A4 або BMW 3 серії

BMW 3 серії перевершує Audi A4 2023 за продуктивністю за рахунок потужніших двигунів (включаючи 503-сильний M3 Competition) і “живішого” керування. Водночас є вагомі причини купити Ауді А4 2023. А4 має стандартний повний привід (за додаткову плату в 3-й серії), пропонує м'якшу поїздку, приємніші матеріали салону та простішу у використанні інформаційно-розважальну систему. 

Салон

Сучасний салон Audi A4 чудово поєднує в собі форму та функціональність, високоякісні матеріали та зручні технології. A4 виглядає і відчувається майже як седан середнього розміру, а заднє сидіння є одним із найпростіших у своєму класі.

Інтер'єр виконаний з першокласних матеріалів, серед якиї стандартна шкіряна обшивку, дерев'яне оздоблення та алюмінієві акценти.

Як і в більшості автомобілів бренду, панель приладів має лаконічний дизайн - справжній витвір сучасного мистецтва.

 

 

Інформаційно-розважальна система MMI A4 не має рівних. Вона оснащена великим 10,1-дюймовим сенсорним екраном із простим меню та чіткою графікою. Дисплей розташований високо на панелі приладів, що полегшує доступ до нього в дорозі. Є також кілька фізичних елементів керування для налаштувань звуку та клімату. 

Компактний А4 має об'єм багажника 340 літрів, що є середнім показником для класу. Заднє сидіння складається у співвідношенні 40/20/40, що дозволяє легко розмістити довші предмети, наприклад лижі. 

Відео тест-драйв Audi А4 2023 року

Технічні характеристики

Audi А4 не змінила характеристики для 2023 року. Чотирьохциліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 201 к.с., семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням і повний привід входять до стандартної комплектації моделі. Дана установка має достатню потужність для руху містом або розгону до швидкості шосе. 
Модернізована версія цього силового агрегату може похвалитися потужністю 261 к.с. 

Розгін Audi A4 з базовим двигуном до 100 км/год займає 6,3 секунд, а з модернізованим - 5,2 секунд. 

Покупці, які шукають потужніший двигун, повинні звернути увагу на S4. Він оснащений 349-сильним V6 з турбонаддувом та восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Ця трансмісія демонструє час розгону від 0 до 100 км/год за 4,4 секунди. 

У базовій комплектації A4 2023 витрачає в середньому 8,0 л/100 км. Ці оцінки є хорошими для класу. Моделі A4 із модернізованим чотирициліндровим двигуном споживають 8,4 л/100 км, а версії S4 – 9,0 л/100 км.

A4 – справжній спортивний седан, який гарантує задоволення від водіння. Він впевнено проходить повороти завдяки гарному зворотному зв'язку керма, сильним гальмам і бездоганному зчепленню з дорогою. Цей Audi також знає, як зберігати самовладання, коли на дорозі з'являються ями, що робить його чудовим вибором для ваших щоденних поїздок. 
 

 Характеристики Audi A4 
 Потужність   201 к.с 
 Час розгону до 100 км/год   6,3 с 
 Максимальна швидкість   202 км/год 
 Середня витрата палива   8,0 л/100 км 
 Об'єм
паливного бака 
 58 л 

 

Безпека

Седан Audi A4 2023 пропонує безліч функцій допомоги водію, але вони обмежені дорогими верхніми рівнями оснащення салону. Наприклад, моніторинг сліпих зон, допомога у підтримці смуги руху та адаптивний круїз-контроль доступні тільки в топових комплектаціях Premium Plus та Prestige. 

Розміри та вага

  • Колісна база – 282 см,
  • Довжина – 486 см,
  • Ширина – 185 см,
  • Висота – 143 см.

Споряджена маса коливається від 1550 до 1745 кг.

Можливі комплектації 

Audi A4 2023 - це невеликий преміальний седан, доступний в трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Кожен поставляється з одним з двох доступних 2,0-літрових чотирициліндрових двигунів з турбонаддувом: стандартний 40 TFSI (201 к.с.) або 45 TFSI (261 к.с.), також відомий як S4.

 

Попередній огляд Огляд Mitsubishi Eclipse Cross 2023
Вибрати новий позашляховик Mitsubishi Eclipse Cross 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Volkswagen Tiguan 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volkswagen Tiguan 2023: практичність та стиль