Огляд тест-драйву: Audi A8 2018

8 травня 2018

Непересічний Audi A8 - це флагман німецького бренду і наочний доказ успіху, який конкурує з автомобілями представницького класу на кшталт Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series і Lexus LS. Компанія вдало дотримується балансу між комфортом і продуктивністю, гарантуючи фірмову систему повного приводу та фантастичні технології. Все це безпосередньо стосується A8, який перебуває на порозі появи нової версії. Високопродуктивний S8, тим часом, додає до вражаючого переліку 600 коней двигуна. Моделі Audi A8 2018 модельного року - останні представники нинішнього покоління, але все одно вражають в плані розкоші.

Огляд тест-драйву: Audi A8 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати представницький седан виразний настільки, щоб викликати інтерес оточуючих, а брендова приналежність не потребує зайвих слів, Audi A8 вартий уваги. Бажаючим отримати привабливу форму седану з надзвичайним запасом потужності і вражаючою динамікою, варто розглянути варіант S8.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто готовий чекати появу Audi A8 зразка 2019 року, дійсно пощастить. Нетерплячі покупці, тим часом, вже можуть насолодитися свіженькими флагманами Mercedes-Benz S-Class і BMW 7 Series. Готовий приєднатися до компанії й абсолютно новий Lexus LS. Крім того, шанувальникам CarPlay або Android Auto потрібно буде або чекати, або шукати деінде.

Нове у 2018 році

На останньому році існування перед появою нового покоління Audi A8 на значні зміни годі очікувати. Хоча, нині пакет «Executive» доповнює базову модель 3.0T активною системою утримання смуги руху і передніми сидіннями з вентиляцією і масажем.

Враження від їзди

Розкіш чи продуктивність? З A8 ви отримаєте і те, і те. Хоча прагнення отримати більш потужний V8 двигун моделі 4.0T є природнім, навіть базовий V6 чудово справляється з набором і утриманням швидкості. Так, V6 турбодвигун розжене седан за 5.6 секунд, а V8 потішить 4.5 секундами. Треба ще більше? Продуктивний S8 досягне сотні за 3.7 секунди, легше і точніше входячи в повороти. Завдяки стандартним пневматичній підвісці і системі повного приводу усі моделі A8 мають високий рівень комфорту. Автомобіль чудово впорається навіть з гірськими дорогами взимку.

Найкращі характеристики

Незалежно від зовнішніх обставин водій отримує особливу увагу і комфорт. Так, пакет «Executive» пропонує 22 режими налаштування сидіння, яке при бажанні навіть зробить масаж. Передньому пасажиру, до речі, пощастило не менше.

Найпродуктивніший S8 може подобатися з багатьох причин. Зокрема він коротший за стандартний A8, що покращує маневреність, а задній спортивний диференціал допомагає досягти оптимального рівня розподілу потужності і зчеплення. Але найбільше водіям сподобаються 605 коней під капотом красеня.

Детально про автомобіль Audi A8 2018

Інтер’єр

Навіть на порозі повного оновлення салон Audi A8 2018 модельного року залишається еталонним. Хоча і позбавлений віртуальної приладової панелі і Apple CarPlay/Android, інтер’єр седану - це окремий світ вишуканості. Про передні сидіння з 22 режимами налаштування вже було сказано, але уваги вартує навіть їх оточення, а саме широка консоль з кнопками і перемикачами, які виглядають так, наче перенесені з реактивного літака. Седани A8 пропонуються виключно з довгою колісною базою, що позитивно відображається на особистому просторі задніх пасажирів.

Екстер’єр

Як і решта лінійки Audi, флагман виглядає поважно, але стримано, уникаючи плавності ліній, скажімо, останнього S-Class. Між тим, передня частина седану відмічена неймовірною світлодіодною полосою під фарами і масивною, трапецієподібною решіткою радіатора. Перед нами, без сумніву, великий автомобіль з 526.7 см. Динамічний S8 трохи коротший з 515 см. Але найлегший спосіб визначити продуктивну S8 модель - це поглянути на широкі, квадратні вихлопні труби позаду.  

Базова комплектація

Навіть найдешевша модель 3.0T вразить: рівнем розкоші зі шкіряною обшивкою, 18 режимами налаштування і підігрівом передніх сидінь, аудіосистемою «Bose», навігацією, клімат-контролем 4 зон і люком даху. До бази також увійшли: задня завіса з електроприводом, аксесуарні дзеркала та омивачі фар. Система повного приводу входить в комплектацію всіх моделей. Модель 4.0T додасть: V8 двигун, 22 режими налаштування передніх сидінь з вентиляцією і масажною функцією, підігрів задніх сидінь, проекційний дисплей на вітровому склі та панорамний люк.

Тест-драйв Ауді А8 2018

Опційне обладнання

Перелік оснащення моделі 3.0T пакет «Executive» доповнює: моніторингом сліпих зон, системою утримання смуги руху, адаптивним круїз-контролем, аварійним екстреним гальмуванням та камерою виду згори. Спортивний S8 потішить спортивною підвіскою і заднім диференціалом і 21-дюймовими колесами. Розширити його комплектацію можна за рахунок керамічних гальм, системи нічного бачення, обшивки стелі Alcantara та аудіосистеми «Bang&Olufsen».

Технічні характеристики

Моделям Ауді А8 2018 року доступні два бензинових двигуна, які доповнюються восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Базові 3.0T використовують 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил та 500 Нм. Сотня досягається за 5.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.3 л/100 км у міському, 6.4 л/100 км у заміському та 7.8 л/100 км у змішаному циклах. Модель 4.0T отримала V8 турбодвигун, який дозволяє до сотні розігнатися за 4.5 секунди. Найпотужнішим став 4.0-літровий V8 турбодвигун моделі S8 Plus з 605 кінськими силами. Йому вистачає 3.7 секунди, щоб досягнути відмітки 100 км/год. Усі моделі мають стандартний повний привід.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X4 2018
Огляд тест-драйву: BMW X4 2018
Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Fusion 2018