Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018

20 березня 2018

З можливостями повнорозмірного Chevy Tahoe, але з меншими габаритами Honda Pilot сучасний Dodge Durango займає унікальну позицію на сучасному автомобільному ринку. З потужним V8 двигуном, включно з новою моделлю SRT 2018 року на 475 кінських сил, Dodge Durango здатний буксирувати до 3.900 кг. Загальні розміри і внутрішній простір відповідають тому, що зустрічається у Honda Pilot, Chevrolet Traverse і Toyota Highlander. Дешевим творіння Dodge назвати неможливо, але жоден інший представник класу не пропонує три ряди сидінь, високий рівень практичності та продуктивності.  

Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2018

Вам сподобається

Якщо прагнете отримати позашляховик середнього розміру з потужністю V8 двигуна, новий Додж Дюранго 2018 року те, що треба. Позашляховик тішить привабливою зовнішністю, пропонує вдосталь місця для пасажирів і здатний чимало буксирувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Економія пального не є сильною стороною Durango як з V6, так і з V8 двигуном. Позашляховик споживає більше, ніж Chevy Tahoe. Якщо вам непотрібні додаткові здібності, варіанти типу Honda Pilot, Ford Explorer і Nissan Pathfinder мають кращий рівень економії пального.

Нове у 2018 році

Основною новиною стала потужність, а точніше поява моделі Durango SRT з 475 кінськими силами та 640 Нм. Новий 6.4-літровий V8 двигун і система повного приводу гарантують хороші буксирувальні можливості. Усі моделі Durango з 8.4-дюймовим сенсорним екраном системи Uconnect мають Apple CarPlay і Android Auto.

Враження від їзди

Новинкою року, звісно, стали V8 двигуни, але правда полягає в тому, що стандартний V6 теж може чудово впоратися з покладеними на нього завданнями. Завдяки йому Durango може буксирувати до 2.900 кг. Той самий силовий двигун гарантує плавність ходу. Хорошим доповненням стала восьмиступінчаста коробка передач. Новачками поточного року стали V8 двигуни. 5.4-літровий силовий агрегат пропонує 360 кінських сил. Він має чудове звучання, хороше прискорення та чималий запас потужності. Нова модель Durango SRT отримала 6.4-літровий V8 двигун на 475 кінських сил, які дозволяють досягти сотні за 4.5 секунд. Але найкращим щодо Durango стало те, що навіть у версії SRT, зберігається комфорт їзди та затишок салону.

Найкращі характеристики

Очікується, що улюбленицею азартних водіїв стане модель Durango SRT. Чому б і ні? Вона має 475 коней під капотом, вміщує шістьох людей, здатна буксирувати майже чотири тонни і досягає сотні за 4.5 секунд. Сучасна «Uconnect» стала однією з найкращих інформаційно-розважальних систем. А після останніх оновлень її інтерфейс став чистішим, а використання ще простішим. З’явилися Android Auto і Apple CarPlay.

Детально про автомобіль Dodge Durango

Інтер’єр

Салон Додж Дюранго справляє набагато краще враження, ніж його суперники, особливо якщо розглянути модель вищої комплектації Citadel з підігрівом і вентиляцією передніх сидінь і підігрівом другого ряду. У більшості моделей другий ряд сидінь можна оснастити як суцільним сидінням, так і капітанськими кріслами. У разі вибору останнього варіанту полегшується доступ до сидінь третього ряду. Вантажний простір позаду третього ряду не найкращий у сегменті, тим не менше останній ряд можна скласти, так само як і переднє сидіння пасажира для перевезення довгих предметів.

Відео тест-драйв Dodge Durango 2018 року

Екстер’єр

Екстер’єр Durango пропонує приємну агресивність без надмірностей. Чіткі лінії підкреслені світлодіодними акцентами головних фар, велика перехресна решітка радіатора, в залежності від комплектації, може бути хромованою або у колір кузова. Задня частина виділяється за рахунок червоної світлодіодної фари, яка особливо привабливо виглядає вночі. Шанувальникам хрому варто звернути увагу на базову SXT і вишукану Citadel моделі. Покупцям, які надають перевагу монохромному оздобленню, варто розглянути варіанти GT, R/T або SRT. Остання модель отримала унікальні капот і передню частину з додатковими вентиляційними отворами для охолодження великого V8.

Базова комплектація

Базова модель Durango SXT отримала п’ятимісну конфігурацію, V6 двигун, рульове колесо, яке налаштовується по вильоту і куту нахилу, тризонний клімат-контроль, 18-дюймові диски і спортивний режим управління. До її бази також увійшов 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect з AM/FM/CD радіо, WMA/MP3, Bluetooth, супутникове радіо Sirius та додаткові порти.

Опційне обладнання

Урізноманітнити Dodge Durango можна різними способами. Так, на розсуд покупця представлені різні варіанти конфігурації, декілька двигунів та можливість обрати привід. Окрім цього передбачений 8.4-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect з навігацією і багатофункціональний LCD дисплей між основними приладами. Пакети «Blacktop» і «Brass Monkey» подбають про доопрацювання зовнішності, у той час як «Technology Group» додасть активний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення з автоматичним гальмуванням та інші системи безпеки.

Технічні характеристики Додж Дюранго 2018

Базовий 3.6-літровий V6 двигун на 292 кінських сили та 353 Нм чудово пасує натурі Durango, гарантуючи непоганий показник розгону і економії пального. Витрата пального Dodge Durango перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському та 11.2 л/100км у змішаному циклах. Наступним у переліку став 5.7-літровий V8 двигун на 364 кінських сили та 529 Нм. Витрата пального становить 16.8 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами та 13.0 л/100км у середньому. Очолює перелік 6.4-літровий V8 двигун на 475 кінських сил та 640 Нм. Витрачає Durango з ним 18.3 л/100км у міському, 12.2 л/100км у заміському та 15.2 л/100км у змішаному циклах. Пару усім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo S90 2018
Огляд тест-драйву: Volvo S90 2018
Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2018