Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2019

25 жовтня 2019

Миловидний Ford EcoSport приєднався до сегменту надкомпактних кросоверів типу Mazda CX-3, Chevy Trax і Honda HR-V. Задля того щоб новий EcoSport помічали, Ford наділили його виразною зовнішністю, сучасним салоном і технологіями. Базовому 1.0-літровому трьохциліндровому двигуну бракує потужності, але він вражає економністю. Як опція пропонується більш потужний силовий агрегат. Якщо повернутися до переваг, варто згадати про поворотно-розпашні двері багажного відділення, які полегшують процес завантаження і розвантаження. Мінусом автомобіля можна вважати недостачу сучасних систем і функцій допомоги водію і безпеки.

Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте дуже компактний кросовер і хочете, щоб він мав Apple CarPlay, Android Auto і непогані буксирувальні можливості, Ford EcoSport 2019 вартий уваги. Кросовер пропонує підняту водійську позицію, що сприяє хорошій видимості.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви хочете отримати потужний, чи, хоча б, продуктивний двигун, плавний хід і більше простору на задніх сидіннях, Honda HR-V і Ford Escape стануть кращими варіантами. Базовий двигун EcoSport залишає бажати кращого. Крім того, у творіння Ford немає сучасних систем допомоги водію.

Нове у 2019 році 

У поточному році кросовер майже не змінився. Модель SES отримала декілька кольорів і функцій, а новий додаток «FordPass» посприяв покращенню системи Sync Connect. У сучасних моделей більше немає запасної шини, розташованої зовні. Моделі SES і Titanium потішать появою підігріву бічних дзеркал і керма.

Враження від їзди 

Мініатюрний EcoSport один з небагатьох представників класу, який пропонує декілька двигунів. Зважаючи на співвідношення маси до тяги, стає зрозумілим, чому моделі EcoSport із трьохциліндровим двигуном є найповільнішими у сегменті. При старті стає помітний провал тяги, потужність відчути навряд чи вдасться. Моделі з доступним двигуном на 140 коней трохи жвавіші, але дива очікувати не варто. З іншого боку, двигуни Ford EcoSport добре економлять пальне. Найкраще себе зарекомендував кросовер на звивистих дорогах. Підвіска і рульове управління дозволяють EcoSport не відставати від Mazda CX-3, що робить його одним з найкращих в плані керованості. Манера їзди, між тим, може стати дещо нестабільною при пересуванні по нерівним дорогам, плюс у салоні відчувається шум.

Найкращі характеристики 

Як опція EcoSport доступна покращена інформаційно-розважальна система Sync 3 з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, який розпізнає жести смартфону і підтримує Apple CarPlay, Android Auto, Alexa і навігаційну систему Waze.

Поки більшість компактних кросоверів гарантують комфортну їзду і управління, манеру ходу EcoSport можна назвати навіть азартною, все завдяки хорошій віддачі рульового управління. Виконання маневрів перетворюється на задоволення.

Детально про автомобіль Ford EcoSport

Інтер’єр 

Салон Ford EcoSport справляє змішані враження. Багато водіїв оцінять функціональну підлогу багажного відділення, але задні сидіння не настільки практичні, так, щоб повністю звільнити місце треба докласти зусиль. Загалом, інтер’єр виглядає добре зі зручними сидіннями, розміщеними високо. На жаль, більшість поверхонь вкрита неприємним пластиком. Покупцям сподобається доступний, великий сенсорний екран, яким легко користуватися. Щоправда А-подібні стійки даху і невелике вікно погіршують задню видимість. 

Відео тест-драйв Ford Ecosport 2019 року

Екстер’єр 

Виглядаючи як зменшена версія Ford Escape, сучасний EcoSport є привабливим автомобілем, позиціонуючи більш атлетичну зовнішність, ніж Hyundai Kona чи Toyota C-HR. Кліренс у автомобіля досить високий, щоб водій отримав гарну фронтальну видимість. Особливості кріплення дверей багажника полегшують процеси завантаження і розвантаження. Проблема може виникнути лише в тому випадку, якщо впритул до Ford EcoSport поставити інший автомобіль.

Базова  комплектація 

Модель початкового рівня Ford EcoSport S отримала трьохциліндровий турбодвигун, камеру заднього виду, електропривод вікон і дверних замків, кондиціонер, круїз-контроль, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, AM/FM/MP3 Sync аудіо з 6 динаміками, 16-дюймові колеса, функцію «MyKey» і задні склоочисники. Модель SE додасть люк з електроприводом, інформаційно-розважальну систему Sync 3, автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, електропривод водійського сидіння і систему «Reverse Sensing». Модель Titanium вирізняється за рахунок аудіосистеми «B&O», навігації, склоочисників з сенсорами дощу, шкіряної обшивки сидінь і підігріву дзеркал і керма. Модель SES отримала більш потужний двигун, систему попередження про сліпі зони і спортивно налаштовану підвіску. 

Опційне обладнання 

Як опція пропонуються потужніший двигун і система стоп/старт. Більшість додаткових елементів і функцій розподілена по пакетам, прив’язаним до комплектацій Ford EcoSport. Так, можна отримати 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігацію з функцією активації голосом, 17-дюймові колеса, функцію доступу без ключа і розважальну DVD систему для задніх сидінь.

Під капотом

Базовим став 1.0-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 125 кінських сил і 180 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. До сотні автомобіль розганяється за 11.6 секунд. Витрата Ford EcoSport перебуває на рівні 7.2 л/100км у міському, 5.2 л/100км у заміському і 5.8 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 1.0-літровий трьохциліндровий турбодвигун на 140 кінських сил і 180 Нм. Йому у пару дісталася шестиступінчаста механічна коробка. До 100 км/год він дозволяє розігнатися за 11.8 секунд. Витрата пального становить 6.2 л/100км у місті, 4.6 л/100км за його межами і 5.2 л/100км у середньому. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2019
Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2019