Огляд Ford Ranger 2023: практичний та потужний

13 січня 2023

Ford Ranger 2023 року - невеликий пікап, який пропонує чудові можливості буксирування та перевезення, потужний двигун і досить просторий салон. Однак він страждає від ряду недоліків: дешевого інтер'єру, сумнівної якості поїздки та мізерного списку стандартних функцій. Багато параметрів демонструють вік Форд Рейнджер, але не варто бути надто категоричними. Пікап має певні переваги.

Вибрати пікап Форд Рейнджер 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Форд Рейнджер 2023 року не отримав серйозних змін.

Кому варто купити?

Варто розглянути Ranger, якщо вам потрібен легкий і потужний невеликий пікап. Новий Форд Рейнджер може буксирувати та перевозити більше, ніж основні конкуренти у класі, а в версії SuperCrew здатний виконувати обов’язки пристойного сімейного автомобіля.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Ford не змінив суттєво пікап Ranger у 2023 році. Новинкою став пакет зовнішнього обладнання Splash Jungle Edition для Lariat SuperCrew, який передбачає ексклюзивний колір кузова Eruption Green Metallic і чорну решіткою. Лазурно-сірий металік Tri-coat також додається до доступних варіантів фарби. 

Це останній модельний рік перед тим, як у 2024 році дебютує новий Ford Ranger, заснований на абсолютно новій глобальній платформі. 

Купити Ford Ranger 2023 можна від 26 400$. Пікапи минулих років випуску на автобазарі коштують значно дешевше, але технічно не відрізняються. 

Перевага для покупця актуального чи вживаного Форд Рейнджер - численні відгуки власників, адже модель існує понад десятиліття.

Ford Ranger чи Ford Maverick

Родич Ranger, Ford Maverick, є вражаючим новачком у сегменті. Він виграє у Рейнджер в якості поїздки та керованості, а його салон виглядає в рази сучаснішим. До того ж, початкова ціна Maverick значно нижча. Хоча Маверік не може зрівнятися з Ranger у можливостях буксирування та транспортування, але для звичайного покупця Maverick буде збалансованішим та зручнішим варіантом.

Ford Ranger чи Chevrolet Colorado

Chevrolet Colorado багато в чому схожий на Ranger. Обидва потужні пікапи мають однакові можливості буксирування та корисного навантаження та гідні позашляхові характеристики. З іншого боку, недоліком обох є дешевий інтер’єр. Colorado стандартно поставляється з більшою кількістю інформаційно-розважальних функцій і пропонує плавнішу поїздку, ніж його конкурент Ford, але він також має слабкий базовий двигун і менше доступних асистентів водія. Зрештою, обидва пікапи варті уваги.

Салон

Рейнджер доступний як з подовженою кабіною (SuperCab), так і з кабіною екіпажу (SuperCrew). Просторіша версія SuperCrew вміщує до п’яти осіб і оснащена чотирма повнорозмірними дверима. Модифікація SuperCab забезпечує сидіння для чотирьох пасажирів і має менші задні напівдвері. 

Інтер’єр Ranger 2023 року - далеко не перевага цього пікапа. Салон виглядає дешевим і застарілим, з великою кількістю твердого пластику та дизайном, який здається відсталим від часу на десятиліття. Це не дивно, оскільки нинішнє покоління Ranger продається з 2011 року. Позитивним моментом є те, що матеріали салону міцні, а збірка - якісна.

 

Пікап Форд Рейнджер має мізерний список стандартних функцій, серед яких крихітний 3,5-дюймовий інформаційно-розважальний дисплей та повна відсутність відсутність сучасних зручностей. В базовій версії ви отримуєте аудіосистему AM/FM із чотирма динаміками, один порт USB і точку доступу Wi-Fi, до якої можна підключити до 10 пристроїв. Хоча під рукою є деякі корисні фізичні елементи керування, які полегшують використання мультимедійної системи, дисплей погано видно під час водіння. 

Інформаційно-розважальна система Ford SYNC 3 і 8-дюймовий сенсорний екран доступні в базовій моделі та в стандартній у вищих комплектаціях. Це рішення є значною модернізацією стандартного інтерфейсу, адже пропонує чітку графіку, інтуїтивно зрозуміле меню та такі бажані функції, як Apple CarPlay і Android Auto, а також супутникове радіо SiriusXM.

Та не все так погано з Ranger. Пікап демонструє відмінні характеристики як вантажний транспортний засіб. Максимальне корисне навантаження для більшості версій становить близько однієї тонни, за винятком потужної моделі Raptor, яка обмежена 620 кг. Максимальна тягова здатність пікапа складає 3400 кг. 

Автомобіль доступний з 1,5- або 1,8-метровою вантажною платформою. Ford пропонує широкий асортимент чохлів та жалюзі, щоб захистити багаж від пошкоджень або ж навіть перетворити задню частину Ranger на панельний фургон.

Відео тест-драйв Ford Ranger 2023 року

Технічні характеристики

Характеристики Форд Рейнджер 2023 залежать від комплектації. Пікап оснащений бензиновим 270-сильним турбодвигуном, який працює в парі з 10-ступінчастою АКПП. Мотор потужний та ніколи “не видихається”, навіть за умови повного навантаження авто. 

Форд Рейнджер також доступний у версії дизель з 2,0-літровим турбованим двигуном Євро 6 на 135, 170 або 213 к.с. Кожен з них поєднується з 6-швидкісною механікою.

Якщо вам потрібно ще більше потужності, бі-турбо двигун 213 к.с., ймовірно, задовольнить ваші потреби. Він виробляє неймовірні 500 Нм крутного моменту, але доступний лише для високотехнічної моделі Ford Ranger Raptor 2023. 

До речі, орієнтований на продуктивність Raptor використовує індивідуальну підвіску, амортизатори Fox і систему амортизації з визначенням положення. Все це забезпечує керованість, яка не поступається Ford Mustang та гарантує бездоганну поїздку бездоріжжям.
 

 Характеристики Ford Ranger 2023 
 Потужність   270 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   177 км/год 
 Середня витрата палива   9,8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   68 л 

 

Безпека

Ranger у стандартній комплектації оснащений фронтальною подушку безпеки для водія та пасажира, а також бічними аербегами та шторками безпеки і подушкою безпеки для колін водія. 

Існує повний набір засобів активної безпеки: система контролю спуску з пагорба, система, яка виявляє ризик перекидання транспортного засобу під час руху бездоріжжям. 

Круїз-контроль, функція підтримки смуги руху та автоматичне екстрене гальмування входять у стандартну комплектацію. Список опцій передбачає адаптивний круїз-контроль і напівавтономну систему паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 322 см,
  • Довжина - 535 см,
  • Ширина - 186 см,
  • Висота - 185 см.

Споряджена вага пікапа коливається від 1880 до 2073 кг.

Можливі комплектації

Купити Форд Рейнджер можна в кількох комплектаціях. Їх назви залежать від ринку продажу. У США це XL, XLT і Lariat, у Європі - XL, Limited, Wildtrak, Raptor.

 

Попередній огляд Електричний Jaguar I-Pace 2023: огляд авто
Вибрати новий електричний Jaguar I-Pace 2023 року на Automoto.ua
Вибрати новий Volkswagen Golf GTI 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volkswagen Golf GTI 2023: класика жанру