Огляд Volkswagen Taos 2024: компактний, але просторий

22 травня 2024

Volkswagen Taos 2024 року дебютував кілька років тому і залишається найменшим і найдешевшим позашляховиком бренду. Але незважаючи на невеликі розміри, він пропонує просторий салон, багато стандартними технологій і функцій допомоги водієві. Він конкурує з іншими субкомпактними кросоверами, серед яких Subaru Crosstrek, Kia Seltos, Honda HR-V і Toyota Corolla Cross. Тож бути найкращим в сегменті складно. Чи вдасться це Фольксваген Таос 2024?

Вибрати автомобіль Фольксваген Таос 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Технологія активної безпеки IQ.DRIVE тепер стандартна для всіх комплектацій
  • Більше стандартних і доступних функцій

Кому варто купити?

Фольксваген Таос 2024 приваблює покупців у субкомпактному сегменті завдяки своїй універсальності. Внутрішній простір, вражаючий набір систем допомоги водієві  та економія пального є найбільшими перевагами Якщо ви шукаєте комфортабельний та економний позашляховик, то Taos вартий уваги. Впевнитись, що це ваш варіант, допоможуть відгуки про Фольксваген Таос.

 

Нове чи вживане авто?

Система допомоги водієві IQ.DRIVE стає стандартною для всіх специфікацій нового Volkswagen Taos 2024 року. Це означає, що всі комплектації тепер мають Travel Assist, який поєднує в собі функції нового стандартного адаптивного круїз-контролю та активного помічника утримання смуги руху з помічником рульового керування для напівавтономного керування автомобілем на шосе. Інші функції набору включають попередження про лобове зіткнення з автоматичним гальмуванням, моніторинг сліпих зон із допоміжним керуванням, попередження про поперечний рух ззаду та систему екстреної допомоги. Остання є системою, яка може привести Taos до контрольованої зупинки та викликати допомогу в надзвичайній ситуації. Базова комплектація S цього року має автоматичне дальнє світло, кермо з підігрівом, оздоблене шкірозамінником, і склоочисники з датчиком дощу, а версія SE отримує двозонний клімат-контроль і доступ до нового пакету SE Black із синіми швами на сидіннях, темним зовнішнім оздобленням, чорними дахом і колесами. Базова ціна нового Таос складає $24 000.

Volkswagen Taos або Chevrolet Trax

Абсолютно новий Chevrolet Trax має нижчу початкову ціну, ніж Volkswagen Taos, але він не такий потужний і не пропонує повного приводу. В новому Фольксваген Таос є трохи більше місця для пасажирів і багажу. Обидва будуть вдалим вибором у сегменті субкомпактних SUV.

Volkswagen Taos або Mazda CX-30

Mazda CX-30 пропонує повний привід, і він є опціональним для кожної моделі. CX-30 також має два варіанти двигуна: атмосферний чотирициліндровий і турбочетвірку. Останній робить і без того привабливий CX-30 значно цікавішим варіантом, ніж Taos. Але кросовер Volkswagen просторіший і загалом практичніший.

Салон

Taos вміщує п'ять осіб. Обидва ряди сидінь забезпечують достатньо простору, щоб зручно розташуватися. Однак задній ряд найкраще підходить для двох дорослих. Трьом може бути тісно. 

Дизайн інтер’єру Volkswagen Taos 2024 року перенесений з решти лінійки VW. Салон виглядає сучасно, але має трохи дешевого пластику.

 

 

Taos стандартно оснащений 6,5-дюймовим сенсорним екраном із використанням інформаційно-розважальної системи MIB2 від Volkswagen, Bluetooth з потоковим аудіо, дротовими Apple CarPlay і Android Auto, парою USB-портів. Вищі варіанти комплектації оновлюються до 8,0-дюймового сенсорного екрана з бездротовим підключенням до Apple CarPlay і Android Auto, SiriusXM, HD Radio, бездротовою зарядною панеллю. Базовий дисплей порівняно невеликий за сучасними стандартами, але система загалом проста у використанні. Фізичні кнопки та ручки роблять налаштування зручними.

Цей компактний позашляховик є однією з найбільш містких моделей у своєму класі. Багажник передньопривідних моделей розрахований на:

  • 790 л за задніми сидіннями,
  • 1866 л зі складеними задніми сидіннями. 

Вантажний простір повнопривідних моделей:

  • 705 л за задніми сидіннями,
  • 1704 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Volkswagen Taos 2024 року

Технічні характеристики

Taos стандартно поставляється 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 158 к.с. Є два варіанти трансмісії. З переднім приводом ви отримуєте восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з гідротрансформатором. Вибір повного приводу означає, що під капотом більш спортивний семиступінчастий автомат із подвійним зчепленням DSG.

Таос витрачає в середньому:

  • 7,6 л/100 км з переднім приводом,
  • 8,7 л/100 км з повним приводом. 

З максимальним дорожнім просвітом 19 см Taos не призначений для бездоріжжя. Стандартний кросовер використовує незалежну передню підвіску з торсіонною балкою ззаду. Моделі Taos з повним приводом перемикаються на багатоважільну задню підвіску та отримують чотири режими приводу, які можна вибрати для різних погодних умов. Хоча цей Фольксваген не є найспортивнішим варіантом для водіння, але він добре маневрує в тісному просторі і комфортно керується під час щоденних поїздок.
 

 Характеристики Volkswagen Taos 2024 
 Потужність   158 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6 с 
 Максимальна швидкість   200 км/год 
 Середня витрата пального   7,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

Безпека

Volkswagen робить свої функції безпеки IQ.Drive стандартними для Таос 2024 року. Усі комплектації отримують Travel Assist, який використовує комбінацію адаптивного круїз-контролю та активного помічника утримання смуги руху з допоміжним керуванням, щоб забезпечити напівавтономне водіння по шосе. Центрування смуги, автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду є в кожному Таос 2024. 

Розміри та вага

  • Колісна база — 269 см,
  • Довжина — 446 см,
  • Ширина — 184 см,
  • Висота — 164 см.

Споряджена вага коливається від 1443 кг до 1555 кг.

Можливі комплектації

Volkswagen Taos 2024 доступний в трьох комплектаціях: S, SE та SEL. Кожен Taos оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 158 кінських сил. Версії S і SE мають передній привід і восьмиступінчасту автоматичну коробку передач, тоді як SEL додає повний привід і семиступінчасту автоматичну коробку з подвійним зчепленням DSG.

Попередній огляд Огляд Mitsubishi Eclipse Cross 2024: практичний і бюджетний
Вибрати позашляховик Міцубісі Екліпс Крос 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати автомобіль Mercedes-Benz GLE 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz GLE-Class 2024: значне оновлення