Рішення суду, яке торкнеться мільйонів водіїв

1 марта 2018

Федеральний адміністративний суд Німеччини визнав правомірними заборони місцевої влади на допуск дизельних автомобілів на територію великих міст. Такі заборони можуть вводитися для боротьби з забрудненням повітря, постановив суд.

 

Раніше заборони були введені в Дюссельдорфі і Штутгарті, в зв’язку з чим було поставлено питання про їх відповідність закону. При цьому зараз в 70 великих містах Німеччини рівень оксиду азоту в повітрі перевищує встановлені в ЄС норми, в тому числі в Штутгарті – більш ніж удвічі, пише Financial Times.

 

“Заборони в цілому допустимі, їх можна реалізувати таким чином, щоб уникнути непропорційних наслідків”, – заявив суддя Андреас Корбмахер.

 

За його словами, правила ЄС вимагають дотримання, і якщо немає інших заходів зупинити забруднення, то доведеться йти на заборони. Разом з тим Федеральний адміністративний суд зажадав, щоб Штутгарт і Дюссельдорф ретельно опрацювали документи про заборони допуску автомобілів в центр міста і представили їх суду.

 

Рішення адміністративного суду торкнеться мільйонів водіїв по всій Німеччині – на найбільшому авторинку Європи понад 12 млн легкових машин з дизельними двигунами.

 

Головним противником заборони стала партія Християнсько-демократичний союз на чолі з Ангелою Меркель, котра вважала його загрозою для автомобільної індустрії.

 

Після дbзельгейта 2015 року популярність дизельних автомобілів в Європі різко знизилася. Експерти вважають, що за 10-25 років світ і зовсім відмовиться від машин на бензині і дизелі, перейшовши на електромобілі.

 

Через два місяці після визнання Volkswagen екологічна організація DUH через суд зажадала від влади Штутгарта і Дюссельдорфа ввести заборону на використання автомобілів з дизельними двигунами на міській території. Після введення заборон їх намагалися оскаржити в судах автовиробники і федеральні землі Баден-Вюрттемберг і Північний Рейн – Вестфалія.

 

Читайте також: 

 

{"code":"interesting_widget","id":1621,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1593,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1523,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1406,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1452,"type":"horizontal"} 

 

{"code":"interesting_widget","id":1483,"type":"horizontal"}

 

{"code":"interesting_widget","id":1484,"type":"horizontal"}

Предыдущая статья Почему в судах полиция проигрывает дела по битым «Приусам»
Почему в судах полиция проигрывает дела по битым «Приусам»
Почему мы переплачиваем за автомобили, собранные в Украине
Следующая статья Почему мы переплачиваем за автомобили, собранные в Украине

Популярные новости