5 невиправданих страхів автомобіліста

14 лютого 2020

Автомобілебудівні компанії намагаються створити максимально безпечні транспортні засоби. Проте, багато автовласників переживають, що їх "залізний кінь" може представляти якусь небезпеку. Ми зібрали найпопулярніші міфи, які ходять серед автомобілістів, і викриємо їх.

Акумулятор б'ється струмом
Багато водіїв бояться випадково доторкнутися до акумуляторної батареї, адже вірять, що за цим послідує удар струмом. Причому, якщо вірити напису на етикетці батареї, цей удар буде достатньо сильний. Насправді це міф, адже сила струму визначається виключно реальним опором ділянки, до якої прикладають напругу. Тому не варто боятися доторкнутися до акумулятора - струм через вас точно не пройде.

Електрохвилі можуть підпалити ваш автомобіль
В даний час мобільні телефони стали для нас повсякденною річчю. Тим не менш, деякі водії чомусь впевнені, що не можна користуватися смартфонами під час заправки на АЗС. Адже від впливу електрохвиль автомобіль може спалахнути.

Забудьте про це! Електрохвилі не провокують появу іскор. До того ж співробітники заправок спокійно користуються телефонами під час роботи і нічого не бояться.

Дівчина розмовляє по телефону на АЗС фото

Склоомиваючі рідини отруйні
Від автомобілістів досить часто можна почути, що склоомиваючі рідини містять отруйні для людського організму речовини. Звичайно, склад склоомивачів не можна назвати корисним, але отрутою ця рідина точно не є. Неприємний запах і морозостійкі властивості цих субстанцій обумовлені наявністю ізопропілового спирту в складі.

Електричний акумулятор не можна заряджати в будинку
Ви будете здивовані, але багато водіїв вірять, що ні в якому разі не можна заряджати АКБ у домашніх умовах. Вони турбуються, що під час зарядки може утворитися гримучий газ - і станеться вибух. І правда, в процесі згоряння водню такий газ виділяється. Однак цього обсягу недостатньо, щоб стався вибух. Звичайно, якщо ви хочете зайвий раз перестрахуватися - просто провітрюйте приміщення під час зарядки.

Чи можна заряджати електрокар у домашніх умовах фото

У пластикових каністрах бензин вибухає
Багато водіїв вважають, що при зберіганні бензину в пластикових каністрах, він може вибухнути. Вони пояснюють це тим, що пластмаса електризується і це провокує появу іскріння. Насправді, якщо зберігати бензин у спеціальних пластикових каністрах, які для цього і призначені, то нічого подібного не трапиться.

Попередня стаття Інноваційна дорога, якій не страшні морози
Інноваційна дорога, якій не страшні морози
Що робити, якщо ваше посвідчення водія не відображається в додатку "Дія"?
Наступна стаття Що робити, якщо ваше посвідчення водія не відображається в додатку "Дія"?

Популярні новини