"Бензин Калоша": підходить для заправки автомобіля, чи ні?

25 червня 2021

Бачили в господарських магазинах "Бензин Калоша"? Напевно, так. І у вас точно виникали питання: чому він продається в будівельному відділі, а не на заправці, та чи можна його залити в авто. Розберемося, що ж таке "Бензин Калоша" і що з ним робити автомобілісту. 

Що таке "Бензин Калоша"?

Чи можна заправляти авто бензином Калоша

"Бензин Калоша" або "Галоша", як його часто називають - це розчинник для гумової промисловості. Іноді на пляшці пишуть "Нефрас", що скорочено означає "нафтовий розчинник". Засіб названо на честь хіміка Калоша. 

На відміну від бензину з автозаправки з октановим числом 98, 96 і навіть 92, у "Калоша" нестабільний показник 52-54. Рідина відрізняється слабкою займистістю, тому спочатку використовувалася в авіації.

Що буде, якщо заправити авто "Бензином Калоша"?

Заправка авто бензином Галоша

Незважаючи на наявність у назві слова "бензин", заливати рідину з полиці будівельного супермаркету в бак авто як паливо не можна. Двигуни внутрішнього згоряння не розраховані на пальне з таким низьким октановим числом та невисоким ступенем займистості. Тому й використовувати "Калошу" не можна. Хоча на просторах інтернету ви зустрінете історії про неймовірні поїздки на цьому самому паливі ... Їхати, звичайно, можна, але які будуть наслідки? Ви ж не заливаєте свідомо в бак "Уайт-Спіріт" ...

Не чекайте, що після заправки "Бензином Калоша" і запуску двигуна останній розвалиться на частини. Але ризик дрібних пошкоджень, які приведуть до капремонту, зростає в рази. Таке паливо пошкоджує гумові та пластикові прокладки в моторі, засмічує систему вловлювання парів. 

Що ж робити з "Бензином Калоша"?

Як використовувати бензин Калоша для автомобіля

Бензин "Калоша" використовують підприємства для виробництва гумових виробів. Звичайному автомобілісту пляшка такого засобу теж стане в нагоді в гаражі. Використовуйте його для:

  • видалення плям від клею і фарби,
  • розведення фарб,
  • знежирення поверхонь перед склеюванням,
  • промивання деталей від мазуту,
  • туристичних пальників і запальничок.
Попередня стаття 4 поради, які продовжать термін служби двигуна
4 поради, які продовжать термін служби двигуна
Увімкніть кондиціонер і просушіть колодки: поради для водіння в зливу
Наступна стаття Увімкніть кондиціонер і просушіть колодки: поради для водіння в зливу

Популярні новини