Чорнобильці зможуть не платити за розмитнення?

21 січня 2020

Нещодавно на сайті Верховної Ради з'явився законопроект про соціальний захист учасників ліквідації наслідків катастрофи в Чорнобилі. У документі йдеться про те, щоб звільнити чорнобильців від мита при ввезенні на територію України транспортних засобів. Причому в уряді уточнюють, що пільги стосуються як нових так і б/у автомобілів. Головне, щоб ТЗ було виготовлено не більше 7 років тому.

Ініціатива передбачає безподатковий ввіз таких транспортних засобів: автобусів, вантажних і легкових автомобілів і мотоциклів.

На жаль, депутати змилувалися не над усіма постраждалими від Чорнобильської катастрофи, а тільки над громадянами з інвалідністю I і II груп.

Варто врахувати, що в законопроекті передбачені певні обмеження і умови, щоб уникнути зловживання пільгами:

  • Кожен учасник ліквідації Чорнобильської трагедії зможе ввозити не більш одного автомобіля кожної категорії раз у 10 років;
  • Право експлуатувати "пільгові" машини зможуть отримати або власник, або члени його сім'ї;
  • Громадяни, які скористаються цією пропозицією, автоматично втратять право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Комітет вже розглянув законопроект і рекомендував його до прийняття. Однак немає ніяких гарантій, що закон приймуть. Залишилося чекати "вердикту" депутатів.

Попередня стаття У Грузії будуть знищувати колеса під час ТО
У Грузії будуть знищувати колеса під час ТО
Смертельна пастка на дорозі: чорний лід
Наступна стаття Смертельна пастка на дорозі: чорний лід

Популярні новини