Що означають різнокольорові смужки на нових покришках?

28 липня 2021

Ви купили нові шини і виявили на них кольорові смуги та точки. Навіщо вони потрібні і що означають?

Що означають кольорові смуги на нових автомобільних шинах

Шинні заводи щодня випускають тисячі листів протектора. Щоб полегшити роботу співробітникам, доводиться придумувати систему маркування. Виходить, що кольорові лінії - це не що інше, як закодовані характеристики конкретної моделі шини. Для працівника конвеєра вони означають тип, розмір та інші параметри покришки. І розшифрувати таке позначення під силу співробітникам шинного заводу.

Символи, смуги або лінії мають значення тільки для конкретного підприємства, на якому виготовлялась покришка. Часто трапляється, що одна і та ж модель однакового розміру буде розмічена різними кольорами. Не варто турбуватися, якщо раптом виявите, що одна з шин відрізняється кольоровим маркуванням від інших. І тим більше, не потрібно підбирати покришки за кольором.

Значення кольорових смуг на шинах

Зверніть увагу, що червона або жовта лінія часто має полярне значення на різних заводах. Більше того, вона може означати абсолютно інші параметри для різних моделей навіть одного бренду. Тому не витрачайте час на вишукування значення зелених або рожевих смуг на щойно куплених шинах. 

Кольорові смужки на автомобільній покришці призначені тільки для виробника. Тому вони й зникають через кілька поїздок. 

Попередня стаття Як зупинити машину, якщо гальма не працюють
Як зупинити машину, якщо гальма не працюють
Електромобіль: як це їздити без коробки передач?
Наступна стаття Електромобіль: як це їздити без коробки передач?

Популярні новини