Електрокар своїми руками: за $ 5600 переробити старий дизель на електромобіль

8 серпня 2019

Останнім часом електромобілі набирають популярності у всьому світі. Французький стартап Transition-One пропонує автовласникам модифікувати свое старе авто з дизельним двигуном в актуальний автомобіль на електротязі. В цьому допоможе інноваційний комплект деталей, вартість якого значно менша нового Nissan Leaf чи Tesla Model 3. Ціна пакету Transition-One - 5600 доларів, але зараз він доступний тільки на європейському ринку. 

Варто відмітити, що подібні модифікації не є чимось новим в автоіндустрії. Деякі компанії вже пропонували подібні перетворення для вінтажних машин. Зараз, завдяки французькому стартапу, таку процедуру можна провести навіть самостійно у себе в гаражі. Тим не менше, Transition-One сподіваються зробити цю процедуру мейнстримом, модифікував популярні моделі авто на європейському авторинку. Цей комплект деталей сумісний із багатьма популярними хетчбеками, такими як Renault Twingo, Citroën C1, Fiat 500, Peugeot 107, Toyota Aygo і Volkswagen Polo.

Розглянемо будову вдосконаленого авто на прикладі Renault Twingo: п’ять невеликих акумуляторів розподілені по всьому автомобілю, три із яких знаходяться під капотом і два на місці паливного баку. Деталі постачаються від реселлера запчастин Tesla. Зарядний порт в такій модифікації встановлюється на тому ж місці, де водій заправляв машину паливом.

Будова вдосконаленого авто на прикладі Renault Twingo

Цікавий факт, що у більшості електромобілів, що випускаються, присутній недолік у звичайній трансмісії по причині великого крутного моменту електромотору. Щоб уникнути цього, по проекту Transition-One электрический двигун прикріплюється напряму до коробки передач автомобіля-донора. За електромобілями майбутнє, читай на AutoMoto.ua

На даний момент перетворення займає менше одного дня. Зараз повідомляється, що Transition-One працює над планами по більш швидкій модифікації автомобілів. Стартап планує зібрати 6,6 мільйона доларів, щоб побудувати завод, який буде щорічно виробляти до 4000 перероблених автомобілів. Розробники французького проекту також шукають шляхи узаконити конверсії електромобілів, адже поки що кожен такий випадок повинен затверджуватися окремо.

Масове удосконалення старих транспортних засобів з двигунами внутрішнього згорання особливо актуальне в Європі. Наприклад в Парижі вже заборонили використовувати старі дизельні мотори в центрі міста. Таким чином уряд зменшує кількість шкідливих викидів в атмосферу. В цей же час, в урядах деяких європейських країн обговорюють законопроект про повне припинення продажів нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння протягом найближчих десятиліть. Інноваційний стартап Transition-One може зробити електричне перетворення моторів простим і доступним. Це, в свою чергу, обіцяє позбавити водіїв від необхідності часто купувати нову машину.

Попередня стаття Преміум-авто зі сміття: JLR збираються виготовляти деталі із відходів
Преміум-авто зі сміття: JLR збираються виготовляти деталі із відходів
Электрический стритфайтер E-Raw - новый мотоцикл-монстр от французской Essence.
Наступна стаття Электрический стритфайтер E-Raw - новый мотоцикл-монстр от французской Essence.

Популярні новини