Іноземні інвестори допомагають впровадити "розумну" систему паркування в Україні

10 лютого 2020

Гарна новина для українських автомобілістів! У Києві стартував пілотний проект по впровадженню автоматизованої системи організації місць для паркування, який триватиме 60 днів. По закінченню програми планують скласти фінальний звіт і створити карту паркувальних місць, щоб впровадити систему в усьому місті. Це перший етап проекту.

Департаменти транспортної інфраструктури та інформаційно-комунікаційних технологій в місті Київ підписали меморандум із представниками американської компанії MPS і ізраїльської Lamed про запуск цього пілотного проекту по впровадженню системи організації паркувального простору в українській столиці.

Фахівці іноземних компаній запропонували запровадити "розумну" систему організації паркувальних місць з функціоналом системи безпечного міста, яка зможе рекомендувати локацію для парковки, повідомляти про порушення, забезпечить цілодобовий контроль на парковках і таким чином мінімізує випадки порушення правил стоянки і парковки.

В уряді повідомляють, що проведення досліджень щодо впровадження та налаштування цієї системи в Києві буде безкоштовним.
Іноземні партнери повністю розробили проект, модель і концепцію співпраці і взяли всі витрати на себе. У перспективі Київська міська державна адміністрація та іноземні інвестори будуть ділити прибуток від роботи проекту навпіл. Але все одно з боку столиці не буде ніяких інвестицій, а місто зможе отримувати чистий прибуток і користь від впровадження сучасної "розумної" системи!

Отже, що нам відомо про проект автоматизованої парковки? Система буде автоматично зчитувати номерні знаки на автомобілях, залишених на паркувальних майданчиках. Далі за допомогою спеціального додатку буде зніматися плата за паркування.

Камера зможе фіксувати порушника, який не захотів оплачувати парковку, і буде автоматично посилати таким зловмисникам штрафи. Впровадження сучасних технологій допоможе правоохоронцям знаходити недобросовісних автомобілістів і карати їх за всією суворістю закону.

Відзначимо, що в систему "розумної" парковки входять технології розпізнавання автомобільного номера і автоматична оплата стоянки і парковки. Подібні автоматизовані системи вже давно використовуються в багатьох містах Сполучених Штатів Америки та Ізраїлю.

Попередня стаття Apple перетворить iPhone в універсальний ключ для авто
Apple перетворить iPhone в універсальний ключ для авто
Раму залишили? Оновили Mitsubishi Pajero Sport 2020!
Наступна стаття Раму залишили? Оновили Mitsubishi Pajero Sport 2020!

Популярні новини