Як будуть позбавляти прав користувачів додатка "Дія"?

11 лютого 2020

З 6 лютого в Україні став доступний мобільний додаток "Дія". Громадяни вже можуть користуватися всіма функціями програми. Цей утиліт особливо оцінять водії, які тепер зможуть зберігати водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію ТЗ у телефоні.

Про це розповів Володимир Зеленський на презентації проету в Києві. Він повідомив, що програма "Дія" тепер доступна для скачування в App Store і Google Play Market. Кожен українець може встановити додаток і користуватися всіма перевагами.

Примітно, що інші європейські країни витрачають багато років на створення подібних цифрових програм. Українські фахівці змогли втілити задум у реальність всього за півроку. До слова, Україна стала третьою країною на всьому європейському континенті, яка може похвалитися такою програмою.

Президент також згадав, що на створення додатка "Дія" не було витрачено жодної копійки з бюджету країни.

Однак багатьох громадян хвилює, як буде відбуватися процедура вилучення прав у мобільному додатку.
Насправді все просто. Пластикове посвідчення водіїв, як відомо, забирають в судовому порядку. Електронні права будуть просто блокувати в самому додатку.
Патрульні, в свою чергу, зроблять запис про відбирання посвідчення водія в реєстрі. Права будуть заблоковані при першому оновленні в смартфоні. Всупереч чуткам у мережі, телефони у водіїв ніхто забирати не буде.

Втім, система блокування прав потребує деяких доопрацювань.

Теги:
Дія
Попередня стаття Найжахливіший автомобіль знайдений! Є відео
Найжахливіший автомобіль знайдений! Є відео
У Великобританії знайшли невідомий Mercedes
Наступна стаття У Великобританії знайшли невідомий Mercedes

Популярні новини