Карантин не перешкода: уряд дозволив автосалонам працювати

6 квітня 2020

Швидке поширення коронавірусної інфекції на земній кулі змусило уряд України ввести певні обмеження, які торкнулися кожного громадянина країни. Однак на даний момент ситуацію не можна вважати стабільною - міністри вносять зміни мало не щодня. Стало відомо, що 2 квітня Кабмін прийняв постанову №255 і дозволив деяким підприємствам автомобільної галузі продовжувати роботу в умовах карантину.

Нагадаємо, що раніше офіційно могли надавати послуги тільки автомобільні заправні станції та СТО. Зараз ситуація покращилася - постанова дозволила повернутися на ринок автозаправні комплекси, які надають послуги продажу, оренди, техобслуговування, ремонту та сертифікації транспортних засобів та їх частин. Що це означає? Тепер працювати можуть не тільки станції техобслуговування і дилерські центри, а й органи з сертифікації автомобілів.

Про свою безпеку турбуватися не варто - всі підприємства дезінфікують приміщення, дотримуються рекомендованої дистанції 1,5-2 м і забезпечують співробітників необхідними засобами захисту.

Також зараз можна придбати новий транспортний засіб, адже Сервісні центри МВС продовжують надавати послуги онлайн.

На жаль, купити старий автомобіль в умовах карантину не можна, тому що СЦ не надають ці послуги. Українці придумали відносно легальні способи оформити договори купівлі-продажу, але такі методи дуже сумнівні. Ми рекомендуємо утриматися від покупки б/в автомобіля до кінця карантину.

Попередня стаття Карантин і "нові" реєстрації: що говорять цифри?
Карантин і "нові" реєстрації: що говорять цифри?
Нові правила і багатотисячні штрафи в Україні
Наступна стаття Нові правила і багатотисячні штрафи в Україні

Популярні новини