Кращі екранні водії: 5 фільмів для настрою

3 квітня 2020

Карантин в Україні суттєво позначився на повсякденному житті громадян, відправивши нас всіх на вимушений домашній арешт. Чим же зайняти себе в чотирьох стінах? Ми зібрали 5 фільмів, які сподобаються будь-якому автомобілісту і допоможуть скрасити будні на самоізоляції.

1. Ford проти Ferrari, 2019

Сюжет цього фільму розповідає про групу американських інженерів, що в 1960-х роках працювали над створенням абсолютно нового суперкара, який буде кращим і швидшим за Ferrari. Головні герої кінострічки - конструктор Керролл Шелбі і британський гонщик Кен Майлс, які керували цим процесом. Вас чекає непередавана атмосфера автомобільної гонки 24 години Ле-Мана.

2. Ferrari. Гонка за безсмертя 2017

Це документальний фільм від режисера Деріла Гудріча, який розповідає про історію автоспорту. Події відбуваються в 50-х роках минулого століття. У той час автомобільні гонки проходили на межі життя і смерті. Головний герой кінострічки - Енцо Феррарі, який за чутками цінує свої машини більше, ніж життя пілотів. Його головна мета - отримати перемогу за всяку ціну. У фільмі показано багато унікальних документальних кадрів, на яких можна побачити головного героя та інших відомих автогонщиків.

3. Перемога. Гоночна життя Пола Ньюмана, 2015

Документальний фільм про Пола Ньюмана, який був знятий через 7 років після його смерті. Головний герой кінокартини почав займатися автоспортом в 48 років, хоча до цього був залучений до кіноіндустрії і навіть став лауреатом премії "Оскар". Однак при цьому Пол провів за кермом гоночних болідів 35 років. Він брав участь у найбільших змаганнях, таких як Північноамериканський чемпіонат, 24 години Дайтона, чемпіонат спорткарів і багато інших. Пол Ньюман завоював повагу на треках завдяки своїй завзятості і успіхам.

4. Дні Грому, 1990

"Дні Грому" - це художній фільм режисера Тоні Скотта, який заснований на американській гоночній серії NASCAR. У цієї кінострічки невигадливий сценарій, але ви отримаєте справжнє задоволення від перегляду. Сюжет розповідає про менеджера-невдаху, який приходить до такого ж інженера-страждальця і ​​представляє йому свого пілота. Втім, його авторитет теж знаходиться під сумнівом. Проте, вони організовують команду і вже незабаром отримують свою першу перемогу. До речі, фільм рясніє цікавими деталями і нюансами, які будуть зрозумілі фанатам NASCAR, але це не є особливою вимогою до перегляду.

5. Малюк на драйві, 2017

Це голлівудський блокбастер про молодого хлопця на прізвисько "Малюк", який обожнює музику, швидкість і адреналін. Його будні полягають в суцільних перегонах і перестрілках. І це не дивно, адже він працює водієм і допомагає злочинцям сховатися з місця злочину. Одного разу справжня любов змусить його вийти з гри, але для цього йому доведеться виконати завдання, яке може стати останнім у його житті.

Попередня стаття Визначаємо несправності по зносу шин
Визначаємо несправності по зносу шин
Карантин не перешкода: уряд дозволив автосалонам працювати
Наступна стаття Карантин не перешкода: уряд дозволив автосалонам працювати

Популярні новини