Не поступилися спецтранспорту? Нові штрафи!

23 січня 2020

В уряді висунули черговий законопроект, який пропонує посилити покарання за порушення ПДР. Крім того, у Верховній Раді планують збільшити грошове стягнення за ігнорування ременя безпеки, за порушення швидкісного режиму на більш ніж 20 км на годину і за перевезення дітей без автокрісел або бустерів, не кажучи вже про паркування в недозволеному місці.

Тільки це ще не всі нововведення, як виявилося. Українські водії зіткнуться з новими статтями, які передбачають не менш жорсткі покарання.

Наприклад, за допомогою законопроекту під номером 2787 пропонують вивести в окрему статтю адміністративного кодексу відмову надати перевагу на дорозі транспортним засобам із включеними звуковими або світловими спецсигналами. До такого транспорту відносяться пожежні машини, автомобілі швидкої допомоги, поліція і рятувальники.

  • За подібне порушення "без обтяжуючих обставин" передбачений штраф від 680 до 850 гривень.
  • Якщо ж водій не захотів пропускати авто з "мигалкою" і створив аварійну ситуацію на дорозі, грошове стягнення складе від 850 до 1020 гривень. Також водія можуть позбавити прав на термін до року.
  • До речі, передбачено покарання за повторне таке порушення протягом року - це штраф у розмірі до 1700 гривень або позбавлення водійського посвідчення на термін до 3 років.

Зрозуміло, що таким чином влада хоче покарати неввічливих водіїв. Однак поки що незрозуміло, як це можна буде здійснити. Адже якщо службовий автомобіль мчить на виклик, ніхто не буде зупинятися, щоб затримати порушника, зібрати свідків і викликати патруль. Тим більше, покарати водія-нахабу можна буде тільки якщо порушення було зафіксовано на відео.

Припускаємо, що куди розумніше було б обладнати автомобілі спеціального призначення відеореєстраторами і фіксувати подібні порушення автоматично.

Попередня стаття У 3 млн популярних моделей Toyota виявили серйозну поломку
У 3 млн популярних моделей Toyota виявили серйозну поломку
В Україні з'явилося спеціальне таксі для жінок
Наступна стаття В Україні з'явилося спеціальне таксі для жінок

Популярні новини