Нові методи боротьби з любителями "кустарних" ксенонів

16 жовтня 2019

Багато водіїв вважають, що краще змінювати галогенну оптику свого автомобіля на ксенонові лампи. На такий вибір впливає не лише популярність автомобільного тюнінгу, але і очевидні переваги ксенону перед звичайними лампами. І дійсно, ксенонова оптика відрізняється економним споживанням енергії, а світло від таких ламп в 3 рази яскравіше і інтенсивніше - під таким освітленням водії рідше відчувають втому. 
Однак встановлення такого виду автомобільної оптики має відповідати певним нормам і правилам, щоб не створювати дискомфорт іншим учасникам дорожнього руху, засліплюючи їх яскравим світлом фар. 

Порушення цих стандартів регулюють дві статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають грошове стягнення в розмірі 424 грн. і 340 грн.
Якщо технічні недоробки модернізованої автомобільної оптики не будуть виправлені, і поліцейські протягом року повторно зафіксують "кустарний" ксенон - власник транспорту на півроку позбудеться свого водійського посвідчення.

різнокольорові ксенонові фари фото Відзначимо, що поліцейські можуть скласти протокол на будь-якого автомобіліста, який порушить порядок встановлення ксенону на своє авто. Водіїв штрафуватимуть тільки за ксенонову оптику, встановлену на автомобілі, які не адаптовані для цього. Матеріальні стягнення також відчують автолюбителі, які встановлюють ксенонові лампи "кустарним" способом. До того ж, поліцейські мають всі підстави заблокувати рух авто або навіть відправити його на штрафмайданчик.
Отже, для того, щоб повернути свою машину, доведеться сплатити не тільки штрафні санкції, а й послуги стоянки.

штрафи за ксенон в україніСлід врахувати, що правильне встановлення автомобільного ксенону не може здійснюватися без коректора кута нахилу фар і пристрою для їх очищення. В першу чергу, від якості і яскравості світла фар залежить порядок на дорогах і комфорт інших учасників дорожнього руху - а отже і наша безпека за кермом.

Попередня стаття Покупка б/в автомобілів. Ви знаєте свої права?
Покупка б/в автомобілів. Ви знаєте свої права?
Нардеп придумав, як змусити таксистів платити податки
Наступна стаття Нардеп придумав, як змусити таксистів платити податки

Популярні новини