Харчова сода для авто: як можна застосувати

4 лютого 2020

Чи не кожен власник автомобіля здогадується, що звичайна сода може чудово допомогти впоратися з багатьма проблемами. На перший погляд абсолютно простий і доступний продукт дуже корисний при багатьох негараздах.

Навряд чи знайдеться людина, у якої вдома немає пачки соди. Вона використовується і при приготуванні їжі, і в господарських справах. Але є кілька ситуацій, коли ця речовина виявиться необхідною в машині.

Сода потрібна не тільки для випікання пирогів - її часто застосовують для очищення поверхонь, які легко дряпаються. В авто таких місць достатньо - салон (елементи з пластику), фари, емалеві поверхні на кузові, дзеркала, приладова панель і т.д.

Розчин соди і води 1/1 добре очищає шини, диски, хромовані накладки, ковпаки, посріблені емблеми з пластику. Також гідрокарбонат натрію прекрасно усуває бруд з тканини і шкіри, усуває неприємний запах, який накопичився в обшивці машини за довгий термін експлуатації (розлитих напоїв, сліди від домашніх тварин і б. ін.).

Сода використовується не тільки в ході очищення поверхонь, але і при дрібному ремонті. Щоб його зробити, також знадобиться ще тюбик суперклею, який теж стане в нагоді в автомобілі. Завдяки цим двом "інгредієнтам" міцно і герметично склеюються деталі з пластика, які тріснули. Порядок дій такий: поверхні, які потрібно склеїти, намазуємо суперклеєм і присипаємо його содою. Потім складаємо і стискаємо. Під час присипання йде процес полімеризації, а шов стає повітронепроникним.

У такий спосіб позбавляємось і від тріщини: ллємо суперклей, сипем соду - повторюємо дії кілька разів. Є люди, які таким чином прибирають тріщини з лобового скла. Але в цьому випадку є нюанс: можуть зіпсуватися склоочисники, які будуть неприємно шкребти по склу. Після цього тріщини тільки погіршуються і стають помітнішими.

 

Попередня стаття Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям
Наступна стаття Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям

Популярні новини