Чому не можна продовжувати заливати паливо в бак після клацання пістолета?

18 лютого 2020

Водії інстинктивно притримують "курок" заправного пістолета після клацання. Здається, що таким чином вдасться залити в бензобак кілька зайвих крапель палива. Врахуйте, що фахівці не рекомендують так робити і пояснили чому.

Найчастіше всі старання вичавити з бензоколонки останні краплі пального часто виявляються безуспішними. Адже робота насоса пістолета на АЗС спроектована таким чином, що подача палива автоматично зупиняється відразу після того, як виявляються мінімальні зміни тиску повітря при заповненні бака. Виходить, що якщо продовжити заливку палива після характерного клацання, воно швидше виллється на землю, ніж потрапить у ваш бак. "Зайві" мілілітри пального не дістануться ні вам, ні заправці.

Також сучасні машини обладнані випаровуючою паливною системою. Така спеціальна конструкція перешкоджає виходу пари з паливної ємності. Якщо переповнити бензобак, ви просто пошкодите цю систему, так як бензин може потрапити в область, яка призначена для відведення парів.

На ремонт паливної системи ви витратите куди більше грошей, ніж можете заощадити на дозаливці пального. Зверніть увагу, що іноді після заправки до повного бака, після клацання пістолета, на приладовій панелі загоряється сигнал, який свідчить про можливу несправність. Хоча в деяких випадках він також може сигналізувати про пальне поганої якості.

Попередня стаття Як отримати компенсацію, якщо пошкодили авто з-за відкритого люка?
Як отримати компенсацію, якщо пошкодили авто з-за відкритого люка?
Купуєте авто? 8% транспортних засобів знаходиться під арештом!
Наступна стаття Купуєте авто? 8% транспортних засобів знаходиться під арештом!

Популярні новини