Поліції надали право штрафувати водіїв “євроблях” прямо на місці зупинки

15 серпня 2019

Верховна рада прийняла законопроект про нові штрафи для автомобілів, які порушили митний режим перебування на території України. Вони набудуть чинності 22 серпня 2019 року, як повідомляє Державна фіскальна служба України. Нагадаємо, що для власників таких авто продовжили пільговий період на 90 днів, після чого штрафи набудуть чинності. Зверніть увагу, що працівники поліції зможуть штрафувати власників “євроблях” прямо на місці зупинки, навіть у випадку, якщо не було зафіксовано порушення ПДР.  

штрафні санкції проти власників

Розмір штрафних санкцій - 8,5 тисяч гривень. Якщо правопорушення станеться повторно, штраф збільшиться до 17 тисяч гривень з конфіскацією прав на 1 рік та вилученням автомобіля. Крім цього передбачено, що передача автомобіля іншому водію також буде каратися законом. Інспектори зможуть штрафувати не тільки того, хто ввіз авто на територію країни, але і водія, який буде керувати машиною на момент зупинки працівниками поліції. При такому порушенні потрібно буде заплатити штраф у розмірі двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тисячі грн. 

Розмір грошового стягнення залежить від кількості днів перевищення терміну перебування транспортного засобу в Україні. Максимальний розмір штрафу становить 170 тисяч гривень і застосовується у випадку порушення термінів на більш, ніж 30 днів. Проектом передбачена конфіскація автомобіля правопорушника.
Таким чином, більшість власників старих авто з європейськими номерами ризикують нарватися на величезний штраф або конфіскацію свого транспортного засобу.

стало відомо розмір штрафу за нерозтаможені автомобілі

Попередня стаття Новий старий порядок реєстрації транспортних засобів в Україні 2019
Новий старий порядок реєстрації транспортних засобів в Україні 2019
Литые диски: ремонтировать или на свалку?
Наступна стаття Литые диски: ремонтировать или на свалку?

Популярні новини