Китайський кросовер з баварським потенціалом

14 травня 2015

На тлі тимчасового затишшя серед світових автоновин приділимо огляд новинці з Піднебесної, з Шанхайського автосалона 2015 року. Ми вже розповідали про перший компактний кросовер китайсько-ІЗРАЇЛЬСЬКЕ фірми Qoros з індексом 2, тепер же настав час приділити увагу китайсько-німецькій фірмі Brilliance.

Вірніше не так. Повністю китайська фірма Brilliance, активно використовує технології німецького концерну БМВ. І як не дивно, вигідна співпраця для обох автовиробників. BMW вже давно співпрацює з компанією з Азії, використовуючи потужності її заводів і дилерську мережу для реалізації власних моделей в Китаї, ну а Brilliance давно співпрацює з BMW, активно експлуатуючи старі платформи і деякі дизайнерські риси баварського концерну. Взаємовигідний симбіоз, який і цього разу приніс плоди у формі нового концептуального кросовера Бріліанс Зінора Концепт  Некст.  

                                   Екстер'єр Бріліанс Зінора Концепт Некст 2015

Паркетник, презентований фірмою на початку травня, являє собою перспективну розробку китайського бренду, який повинен буде скласти компанію вже існуючому «зеленому» кросоверу Brilliance Zinoro 1E і використовувати в якості платформи шасі нинішнього BMW X3.

 

Дивіться також каталоги:

Незважаючи на явне засилля «бмвшних» стилістичних рішень на сучасних моделях Brilliance, концепт Zinoro Next отримав цілком оригінальний дизайн екстер'єру, що не переплітається практично ні з одним існуючим автомобілем. Крупний зализаний двохоб'ємний кузов спереду прикрасило нейтральне футуристичне оперення, хизуючись витягнутою світлодіодною оптикою і великими «щоками» бампера. Пластику боковин розбавила прямокутна виштамповка на дверях, а затоноване скління, обрамлене сріблястою окантовкою, додало машині солідності. Лише гіпертрофовані С-образні стоп-сигнали вибилися із загального лаконічного стилю новинки, нагадавши нам про "вольвовські" традиції оформлення корми. Втім, на тлі попередніх робіт Brilliance таке «відхилення» абсолютно не здається безглуздим. Чудовий «другий» XC90 можна і потрібно цитувати.

                                    Корма Бріліанс Зінора Концепт Некст 2015

Шкода, але от з салоном хвалебними відгуки не порозкидав. Його, як часто це буває з концептами, просто немає. Китайці вирішили звільнитися лише наглухо затоновані вікнами і розповідями про орної системі відкривання дверей (як у RR Phantom).

 

І, звичайно ж, очікувано - під капотом така ж ситуація. Ніхто не знає чи є у Zinoro Next силовий агрегат чи ні. Тим більше, якщо враховувати, як пафосно представники марки розписали всі переваги таємничої електроустановки. Вона по завіреннях китайців в серійному втіленні зможе видавати 170 к.с. і 250 Нм крутного моменту. А заряду її батарей вистачить аж на 150 км впевненої їзди.

 

Коли Zinoro Next потрапить на конвеєр сказати важко. Швидше за все, новинка добереться до серії з серйозно зміненою зовнішність і іншим ім'ям. Але зате з платформою від X3!

Одним словом авто як авто. На революцію не тягне, але обіцяє непогане майбутнє для дизайну всіх наступних моделей Brilliance.

Попередня стаття Одна з найвідоміших «робочих конячок» світу зародилася ще одним нащадком
Одна з найвідоміших «робочих конячок» світу зародилася ще одним нащадком
Ауді розробила автопілот
Наступна стаття Ауді розробила автопілот

Популярні новини