Концептуальный Мерседес GLK купе

10 липня 2015

Лаври спорт-кросоверів BMW знову не дають спокою їх заклятим конкурентам зі  Штутгарта. У зв'язку з цим не дивно, що однією з перших по-справжньому цікавих новинок Шанхайського автосалону став новий концептуальний полноприводник Mercedes-Benz GLC Coupe. Щодо компактна модель (4727х2000х1593) не тільки стане передвісником майбутнього конкурента BMW X4, але і продемонструє всьому світу деякі деталі зовнішності майбутнього кросовера GLC спадкоємця GLK. Незважаючи на те, що концептуальний кросовер побудований на «C-класовській» платформі MRA, його дизайн не став відштовхуватися від знакових рис популярного седана. 

                                    Мерседес GLC Купе 2015 вигляд спереду

Подібно баварському супернику GLC Coupe багато в чому повторив зовнішність старшого побратима GLE Coupe, успадкувавши від нього характерну роздуту форму кузова і оформлення носової частини. Так, оперення новинки, як і на раніше поданому крос-купе, прикрасив масивний передній бампер з гігантськими повітрозабірниками і великою геральдичною решіткою радіатора. По краях же від неї розташувалися аморфні світлодіодні фари, формою перегукуються з ефектними лініями боковин.

 

Втім, варто зазначити, що в профіль новий GLC вийшов набагато гармонійніше свого серійного побратима. Компактні розміри, великі 21-дюймові колеса і стрімке бічне скління з «кирпатим» віконцем помітно полегшили огрядний «фастбековскій» силует і надали його кузову динамічності. Таку ж роль на концепті грають і горизонтальні стоп-сигнали, запозичені у купе AMG GT. На GLC Coupe вони уживаються з брутальним заднім бампером, хизуватися незвичайними патрубками вихлопної системи.

Дивіться також каталоги:

                                     Екстер'єр Мерседес GLE Купе 2015

Що ж стосується інтер'єру, то штутгартці не стали поспішати з його розсекреченням, наглухо затонувавши вікна шоу-кара. Цілком можливо, що під товщею чорного скла ховається заводський напівфабрикат.

 

Зате під капотом все цивільно. У рух GLC Coupe призводить бітурбірованний 6-циліндровий мотор, що видає 367 к.с. і 520 Нм крутного моменту. Працює він в парі з 9-ступінчастим "автоматом" 9G-Tronic.

 

Mercedes заявляє, що запуск GLC Coupe в серію це питання найближчого часу. Штутгартці не хочуть віддавати такий ласий шматочок ринку баварцям, а значить, протистояння X4 і його пародії не уникнути.

Попередня стаття Румунський хлопець зробив авто з конструктора Лего, яке працює на повітрі
Румунський хлопець зробив авто з конструктора Лего, яке працює на повітрі
Як заощадити витрату палива в рази
Наступна стаття Як заощадити витрату палива в рази

Популярні новини