Марка авто, колір, дизель або бензин: які авто були популярними в 2015 році?

26 січня 2016

Сайт Автомото зібрав всю статистику продажів авто за минулий рік. Виявляється, найбільше було продано і куплено автомобілів марки ВАЗ, серед улюблених квітів автолюбителів виявилися білий і навіть оливковий колір, і разом з топовими продажами автомобілів з бензиновими двигунами в Україні зростає популярність електромобілів.

Отже, 2015 не особливо здивував розкладом на авторинку. Найпопулярнішим автомобілем, який купували і продавали українці - став ВАЗ. «Тазик» або «Корито» - так ласкаво називають водії цю марку авто. І саме через невелику вартість, в 2015 році ВАЗ був найбільш затребуваною маркою авто на українському ринку. Тільки подумати - за рік було продано 277 000 136 автомобілів.

 

Але в спину вітчизняному автопрому дихає ... Фольксваген. Цією маркою авто торік обзавелося 142636 автовласників. Ще б пак, на ринку популярність знайшли такі нові моделі як Поло, Гольф і природно Пассат. До речі, той же модельний ряд транспортер і Кадді теж заслуговують на увагу.

 

Дивіться також каталоги:

На третьому місці розташувався граціозний і ділової Мерседес. Українці люблять комфорт і німецька якість, тому в 2015 році було продано 133 000 468 автомобілів. Звичайно, тут є де розгулятися фантазії і вибрати ту модель, яка до душі. Також в топ-20 найбільш продаваних автомобілів потрапили Опель, Деу, БМВ і Тойота. А ось і весь список найбільш продаваних авто в Україні:

                                    Статистика ТОП 20

 

Оооооо, ну який же колір автомобіля вибрати? Чорний? А може гранатовий? А може всіх здивувати і купити рожевий автомобіль? Автомото знає які автомобілі купували українці, а точніше який колір їм приглянувся до душі.

 

Отже, найулюбленішим кольором став білий, чорний і синій. Українці купували автомобілі гранатового, оливкового і навіть золотого кольору! А як же «Лада седан - баклажан?». Мабуть, в Україні цей колір не припав до смаку.

 

А ось і весь список Топ-20 улюблених кольорів:

                                    Статистика кольорів

 

Газ, бензин, дизель та електро. Які автомобілі купують українці і на чому їздять? Сайт Автомото і тут зібрав статистику і ось що вийшло. Перше місце зайняли автомобілі з бензиновими двигунами - їх було продано більше мільйона примірників! Дизель теж не залишився без уваги - за 2015 рік було продано понад півмільйона авто. На газу українці теж їздять і купують такі автомобілі - 175000. Але хочеться відзначити, що українці по тихоньку, але все ж сідають за кермо електромобілів. За минулий рік було продано трохи чимало +1688 автомобілів з електродвигунчика. Звичайно, це не велика цифра, але якщо врахувати що вартість, наприклад, Тесли - від 75000 доларів, то ця цифра вселяє довіру. До речі, минулого року електромобілів було продано менше на цілу тисячу.

                                    Статистика  бенз, дизель, газ,                            

Ну і не могли ми не згадати від битих і не битих автомобілях. За минулий рік було продано 18 000 538 авто, який побували в аваріях. А ось непошкоджених авто було куплено майже два мільйони!

                                     Статистика бита не бита

                                     
Ну і на кінець, українці хотіли авто з малим пробігом. Так минулого року було куплено і продано 321 000 авто з пробігом до 3000 км. А ось стареньких і колись далекобійних авто з пробігом від 300 до 500 000 км було продано всього 145 000.

                                     Статистика пробіг

Попередня стаття Відео. Ну і де моя "Нова Поліція"? За, що ми платимо гроші.
Відео. Ну і де моя "Нова Поліція"? За, що ми платимо гроші.
Почему цена на нефть падает, а на бензин нет?
Наступна стаття Почему цена на нефть падает, а на бензин нет?

Популярні новини