Новий і гармонійний Хюндай Туксон

23 лютого 2015

Найбільший автомобільний бренд Південної Кореї, Хюндай, за кілька днів до відкриття Женевського автосалону офіційно представив світові нову генерацію популярного кросовера. Мова, звичайно ж, йде про нащадка ix35, який зі зміною покоління примудрився не тільки підрости в розмірах, обзавестися новомодним дизайном і отримати в якості силових агрегатів цілу купу високоефективних корейських моторів, а й змінити прізвище на більш поетичне Туксон

Так, тепер його знову кличуть Tucson, і з уже надокучливим  індексом пора попрощатися. Однак, це зовсім не означає, що новинка стане каменем спотикання у вдалій i-концепції корейців. Новий кросовер як не можна краще демонструє всі кращі сторони сучасної модельної лінійки Hyundai, починаючи від оснащення інтер'єру, і закінчуючи дизайном екстер'єру.

 

Він, до речі, вийшов на рідкість гармонійним. Об'єднавши разом характерні риси міського хетчбека i20 і великого паркетника Santa Fe стилісти корейського автовиробника змогли створити в міру брутальний і динамічний пятидверний автомобіль, що не має практично нічого спільного зі стилем  2009 року і тим більше екстравагантного двухобємного  мотора 2004-го. 

 

Дивіться також каталоги:

Позашляховик Хюндай Туксон 2015


Новий Tucson помітно змужнів і одержав у розпорядження велику шестикутну решітку радіатора, стрімку горизонтальну оптику і брутальний бампер, що перегукується загостреною планкою противотуманок з різкими переходом боковин. Вони відмінно розбавляють м'язистий профіль представленного Hyundai і ефектно контрастують з великими колісними арками з чорними аморфними накладками і різкою плечовою лінією. Корма ж цілком може порадувати сухорлявою формою бампера, стильними горизонтальними стоп-сигналами і сильно нахиленими задніми стійками, що додають силуету новинки, спортивних ноток. Дуже ефектний автомобіль! 

 

Новий Хюндай Туксон : вид ззаду


На жаль, на салон цей епітет поширити не можемо. На жаль, але на тлі такої зовнішності нутрощі «третього» Tucson виглядають напрочуд блякло, програючи практично за всіма параметрами інтер'єрах більш яскравих конкурентів. Звичайно, ми можемо необґрунтовано чіплятися, але нам здається, що простенька геральдична центральна консоль з великим екраном мультимедії і стандартна приладова панель, захована в глибоку трапецієвидну нішу за кермом - не саме оригінальне оформлення салону, такого важливого для компанії позашляховика. 


Зате оснащення не розчаровує. Воно, як і слід абсолютно нової моделі абсолютно сучасного автовиробника, легко може похвалитися системою безключового доступу в салон, автоматичним паркувальником, навігаційною системою TomTom, електроприводом багажних дверей, системою моніторингу за «сліпими» зонами і стеження за перетином дорожньої розмітки. 

 

Інтер'єр Хюндай Туксон 2015


Крім того, корейці обіцяють, що новий Tucson надасть своєму майбутньому покупцеві широкий вибір силових агрегатів. Два бензинових 1,6 (136 і 176 к.с.) і аж три дизельних мотора об'ємом в 1,7 і 2,0 літрів (115, 136 і 184 к.с.). Агрегатувати вони будуть або з 6-ступінчастою «механікою», або з аналогічним «автоматом». Також для самої потужної версії буде доступний 7-діаппазонний  «робот». У продажу нове покоління Tucson з'явиться в другій половині 2015 року.

Попередня стаття Дебют нової Шкода Суперб
Дебют нової Шкода Суперб
Нова зміна поколінь Фольксваген Туран
Наступна стаття Нова зміна поколінь Фольксваген Туран

Популярні новини